categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

De Italiaanse winterkeuken van Chiara Cappellano!

Wij zijn gek op de Italiaanse keuken en zijn benieuwd naar Chiara haar verhaal. Als kers op de torta deelt ze het recept van haar favoriete Italiaanse wintergerecht! 🤌

Misschien herken je haar wel? Chiara Cappellano is een bezig bijtje en een echte creatieveling. Ze inspireert haar volgers op Instagram en TikTok tot het maken van heerlijke Italiaanse recepten, zoals orecchiette, panino tonno en conchiglioni. Samen met haar twee broers werkt ze in het familiebedrijf dat vader Fabio heeft opgezet. Il Tartufo is hun unieke Italiaanse delicatessenwinkel, traiteur en osteria in Delft.

Hoe is jullie familiebedrijf ‘Il Tartufo’ ontstaan?

Toen ik in 2000 vier jaar oud was, opende mijn ouders Il Tartufo! Mijn vader was in die tijd directeur van een Italiaanse groothandel waarmee hij de beste delicatessen uit heel Italië importeerde. Hij genoot van het zoeken naar en selecteren van de beste producten, maar hij mist nog een plek waar hij al dat moois direct aan de consument kon verkopen!

Wat maakt van Il Tartufo zo’n succes?

We blijven altijd dicht bij onze roots en de focus ligt echt op het selecteren van de beste kwaliteit producten. Onze gasten proeven echt dat we alleen de beste hammen, kazen, olijfolie en wijnen uitkiezen. Al deze producten komen van unieke kleine familiebedrijven, die je verder niet snel zult vinden in Nederland.

Chiare Cappellano

Naar welk deel van Italië moet je als food-liefhebber écht een keer toe?

Dit is een hele moeilijke vraag om te beantwoorden, want elk deel van Italië heeft zijn eigen cuisine. Zij hebben allemaal iets bijzonders, omdat Italianen echt verbonden zijn met de regio waar ze wonen. Wat er in die regio groeit, gebruiken ze om te koken. Mijn persoonlijke favoriet is Sicilie. Vroeger was dit eiland heel erg arm, waardoor er alleen veel groentes en goedkopere producten te krijgen waren. Maar door de invloed van vele volkeren die in Sicilië de macht hebben gehad, is er een hele rijke keuken ontstaan. Zo vind je in West-Sicilië veel couscous, overgebleven van de Arabieren die daar jaren hebben geheerst.

Wat zijn de speciaalste Italiaanse ingrediënten?

Dat moet de witte truffel zijn! We verkopen de witte truffel alleen rond de kerstperiode, want het is een uniek product dat zeer lastig te verkrijgen én heel kostbaar is. De smaak is zo delicaat, complex, vol en intens. Met de witte truffel til je een gerecht echt naar een ander niveau. Probeer eens een steak tartaar met witte truffel… je weet niet wat je proeft!

Welk Italiaans gerecht mag er in geen enkel kookboek ontbreken?

Daar kan ik kort over zijn, want mijn persoonlijke favoriet is en blijft Parmigiana di Melanzane. Niet normaal lekker! 

Chiara Cappellano

Welk gerecht is Il Tartufo’s finest?

Online zijn we bekend geworden door onze panino tartufo! Deze hebben wij al sinds november 2000 op de kaart staan. Het is een vers gebakken filoncino broodje met extra vergine olijfolie, truffelcrème, fior di latte mozzarella, prosciutto di parma en basilicum.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Haha veel! Voor nu is de focus echt 100% op de komst van Il Limone. Il Limone is een nieuwe delicatessenwinkel en restaurant, die we rond november 2023 gaan openen in Breda. Het is een groot project waar ik al 1,5 jaar mee bezig ben. Ik kijk er zo naar uit om deze nieuwe zaak te openen!

Waar kunnen we jou volgen?

Mijn eigen account op TikTok & Instagram is @chiaracappellano. Il Tartufo is @iltartufodelft en de nieuwe zaak in Breda volg je via @illimonebreda.

Benieuwd naar het lievelingsgerecht van Chiara? Dat is Spezzatino di Manzo! Het recept daarvoor vind je hier.  

© Fotografie: Juul Elisabeth