Pannen
Messen
Keukengerei
Keukenapparatuur
Barbecue-Pizza
Kookboeken
Bakken
Tableware
Food-Drinks
Cadeautips
Japanse messen
Messen uit Japan zijn het neusje van de zalm onder de keukenmessen. Deze messen zijn door het gebruik van damaststaal een stuk dunner dan Europese messen. Ga jij aan de slag met Sashimi, Sushi of andere japa...
Lees meerFilteren

Leren Hoes Koksmes 20cm

3-delige messenset Olive

Koksmes 20cm Olive + Gratis hoes

Leren Hoes Slagersmes

Broodmes 20cm Olive + Gratis hoes

Leren Hoes Vleesmes

Vleesmes 20cm Olive + Gratis hoes

Slagersmes 25cm Olive + Gratis hoes

Leren hoes Broodmes

Leren hoes Santokumes 14cm

Santokumes 14cm 'Olive' + Gratis hoes

Koksmes 20cm VG10 met lederen hoes

Leren hoes Universeelmes

Leren hoes Hakbijl

Diamanten Aanzetstaal 37cm Olive

Leren hoes Uitbeenmes

Uitbeenmes 16cm Olive + Gratis hoes

Schilmes 8cm Olive

Leren hoes Santokumes 18cm

Koksmes 20cm 'VG10' + Gratis hoes

Universeelmes 12cm Olive + Gratis hoes

3-delige messenset Sebra

Hakbijl 17cm Olive + Gratis hoes

3-delige Messenset Brute

Koksmes 20cm Brute + Gratis hoes

Mesbeschermer Medium tot 20cm

Santokumes 18cm 'Olive' + Gratis hoes

Trancheervork Olive

G-9 Broodmes 22cm

Visfileermes Olive + Gratis hoes
Alles over Japanse messen
Japanse messen
Japanse messen zijn bekend om hun scherpte en duurzaamheid, en ze zijn erg populair onder professionele koks en huishoudens over de hele wereld. Er zijn verschillende redenen waarom Japanse messen zo goed zijn. We noemen hier een paar redenen.
Japans staal
Japanse messen worden gemaakt van hoogwaardig staal dat scherper en duurzamer is dan het staal dat in andere messen wordt gebruikt. Sommige Japanse messen, zoals de katana (samurai-zwaard), zijn zelfs gemaakt van een legering van verschillende soorten staal.
Technisch hoogstandje
Japanse messen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken die al generaties lang worden overgedragen van meester op leerling. Deze technieken zorgen ervoor dat de messen zeer scherp en duurzaam zijn. Het vervaardigen van Japanse messen gebeurt veelal met de hand.
Aandacht voor detail
Japanse messenmakers besteden veel aandacht aan elk detail van het maken van een mes, van het uitkiezen van het juiste staal tot het afwerken van het handvat. Dit resulteert in een mes van hoge kwaliteit.
Hardheid van Japanse messen
Japanse messen zijn over het algemeen harder dan messen uit andere delen van de wereld. Dit komt omdat ze worden gemaakt van hoogwaardig staal dat speciaal is behandeld om het harder te maken. Hardheid wordt gemeten op de Rockwell-schaal, en Japanse messen hebben over het algemeen een Rockwell-hardheid van tussen de 57 en 67.