categorieën


Meer braadbaas


Oestermessen

Heerlijk toch, zo'n ziltige dikke oester uitslurpen. Je maakt jouw oesters nu gemakkelijk zelf open met een handig oestermes.

over pannen materialen

(giet)ijzeren pannen

Het is een zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen. De pan gaat generaties lang mee. De pannen vervormen niet en zijn ovenbestendig. Opwarmen en afkoelen duurt wat langer, maar eenmaal warm blijft die dat ook heel lang. Was de pan niet met de vaatwasser.

carbon steel pannen

Zijn lichter dan gietijzer en worden sneller heet. Deze pannen zijn ingebrand voor een synthetische anti-aanbaklaag. Warm de pan op na het afwassen om hem volledig droog te maken. Hiermee voorkom je roest.

stainless steel (rvs) pannen

RVS is erg licht en roest niet. Ook zijn ze vaatwasserbestendig. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge temperaturen maar koelen ze snel af.

koperen pannen

Deze pannen zien er niet alleen stijlvol uit, maar ze zijn ook erg duurzaam. Goed koper betekent helaas niet goedkoper, maar de kwaliteit is fantastisch. Ga je aan de slag met professionele gerechten zoals sauzen, jam en risotto waarbij je een perfecte temperatuur moet hebben? Dan is de koperen pan de perfecte keuze.

aluminium pannen

Voor een lagere prijs lever je wat kwaliteit in maar zijn wel erg prettig in gebruik. Het zijn lichte pannen die makkelijk zijn schoon te maken. Ze hebben een uitstekende warmtegeleiding en zijn daarom snel klaar voor gebruik.

Filteren

sorteren
Prijs
tot
Soort
Serie

alles over Oestermessen

Oestermessen

Een oestermes is een speciaal soort mes dat wordt gebruikt om oesters te openen. Het mes heeft een dun, scherp lemmet met een korte snede en een lange, dunne steel. Om een oester te openen met een oestermes, volg je de volgende stappen: 

1. Leg de oester op een harde, stabiele ondergrond, zoals een snijplank of een oesterplank. 

2. Houd het mes met de snede naar beneden vast, met de steel naar boven. 

3. Plaats de punt van het lemmet tussen de schaal van de oester en de hinge, het gebied waar de twee schalen samenkomen. 

4. Druk het lemmet stevig in de hinge en beweeg het voorzichtig van links naar rechts om de oester te openen. 

5. Wanneer de oester is opengemaakt, verwijder je het bovenste deel van de schaal. Snijd vervolgens het vlees los van de bodem van de schaal met het mes.

Oestermes onderhouden

Om een oestermes te onderhouden, is het belangrijk om het meteen na gebruik af te wassen en goed te drogen. Gebruik lauwwarm water en milde afwasmiddelen en was het mes met de snede naar beneden om te voorkomen dat je jezelf bezeert. Een oestermes is over het algemeen niet enorm scherp, dus je kunt het prima in een lade bewaren.