Met hun unieke concept van recepten met maximaal vijf ingrediënten wisten ze een niche te vinden waar velen naar op zoek waren: lekker, gezond én makkelijk. Inmiddels hebben ze per maand meer dan 1.5 miljoen unieke online bezoekers die op hun blogs afkomen, schreven ze al meer dan tien kookboeken en zijn ze zelfs binnenkort op tv te zien! In dit interview duiken we dieper in hun culinaire wereld en ontdekken we hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.
Allereerst; wie zijn Elise en Nina?
Nina: Nou, ik ben dus Nina, afkomstig uit het gezellige Brabant.
Elise: En ik ben Elise, Haagse van origine. We ontmoetten elkaar tijdens onze master Media en Journalistiek aan de Universiteit van Rotterdam. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons, waarschijnlijk omdat we op veel vlakken hetzelfde denken en dezelfde humor hebben. Maar we vullen elkaar ook heel goed aan, Nina is een punctuele planner en ik breng de creatieve chaos.
Nina: En dat gaat nu al 15 jaar lang helemaal goed! Team Chickslovefood forever, haha.
Met welke keuken zijn jullie opgegroeid?
Elise: Als kind at ik het liefste andijviestamppot. Nu ben ik ook gek op de Aziatische keuken en haal ik hier veel inspiratie uit.
Nina: Vroeger was ik al fan van spaghetti, simpel maar heerlijk. Tegenwoordig is de Italiaanse keuken nog steeds mijn favoriet!
Hoe kwamen jullie op het idee om het - inmiddels gigantische - Chickslovefood platform op te zetten?
Nina: We wisten eigenlijk helemaal niks van bloggen. Ik werkte toen als journalist bij modebladen en zag hoe beautyblogs steeds populairder werden. We hielden van eten, woonden samen en stonden vaak samen in de keuken. Op een gegeven moment dacht ik: "Dit is goud!" Ik belde Elise, die toen toevallig op een date was in Antwerpen. Die date was zo'n flop dat ze met piepende banden naar huis is gereden. Nog diezelfde avond, onder het genot van chocoladepepernoten en nibbits, is het idee voor Chickslovefood geboren. De rest is geschiedenis!
Wat is volgens jullie de ‘secret sauce’ van Chickslovefood?
Elise: We doken een niche in die er nog niet was: doordeweeks koken zonder gedoe. Mooie kookboeken zijn leuk, maar op een drukke doordeweekse dag wil je gewoon gezonde recepten met maximaal vijf ingrediënten die ook nog eens in 10 minuten op tafel staan.
Nina: We blijven daarnaast ook dicht bij onszelf en kijken altijd wat we zelf nodig hebben in ons drukke leven. Dat, en het lef om te blijven ontwikkelen, houdt ons publiek hooked.
Elise: Ons eerste “5 or less-kookboek” was een gigantisch succes. We gingen van RTL Boulevard naar Koffietijd en signeerden elk weekend in een andere stad, van Amsterdam en Den Haag tot Zeeland en Friesland.
We kunnen een boekenkast vullen met jullie kookboeken. Waar halen jullie je eindeloze stroom aan inspiratie vandaan?
Nina: De hoeveelheid recepten is echt ons talent, maar ook onze hobby. Die creativiteit zal altijd blijven stromen. Wat is er mooier dan eten?
Elise: Reizen helpt ook zeker mee, dat brengt altijd nieuwe ideeën. Zowel op onze eigen vakanties samen met onze mannen en kids, als voor een nieuw tv-programma waarvoor we over de grens reizen.
Nina: Oehh, dat is een scoop! Naast het buitenland halen we onze inspiratie ook van grotere foodblogs zoals Pinch of Yum. Ook heb ik al heel mijn leven een crush op Jamie Oliver.
Elise: Ik ben daarentegen weer meer fan van Herman den Blijker, haha. Francois Geurds vinden we ook een held, hij staat met een grote bril in zijn foodlab van alles te ontdekken. Heerlijk! En ja, The Bear moet ook even genoemd worden. Een zalige serie. En chef! ;)
Wat is jullie favoriete go-to wintergerecht?
Elise: Geroosterde pompoen. Dat kan ik echt iedere dag eten. Met wat witte kaas, olijven en wat rauwkost. ZO lekker!
Nina: Ik ben team kaneel. Het liefst doe ik een hele eetlepel in mijn appeltaarthavermout, haha. Genieten!
Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Elise: Oh, zoveel! Dit jaar is echt bi-zar. We hadden een nieuw kookboek en een scheurkalender op de planning, maar dat liep snel uit de hand. We kregen de kans om de Ontbijtbijbel te maken voor Carrera. Hiervoor moesten we aan de bak met maar liefst 244 (!) ontbijtrecepten. Inmiddels is de Ontbijtbijbel zelfs al op de markt!
Nina: Daarnaast maakten we een kookboek voor Albert Heijn met makkelijke wereldse gerechten. Kwam ook als mega kans voorbij met een oplage van 100.000 exemplaren. We zitten dus alles behalve stil en er komt nog veel meer leuks aan!
Waar kunnen we jullie volgen?
Elise: We zijn eigenlijk op alle social media kanalen te vinden onder @chickslovefood. Daarnaast vind je natuurlijk al onze recepten op onze website chickslovefood.com!
Benieuwd naar hoe zo een gezond recept met maar 5 ingrediënten eruitziet? probeer de gevulde zoete aardappel van Chickslovefood eens! Het recept vind je hier.