categorieƫn


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

In de spotlight: de ergonomische tools van OXO Good Grips

OXO staat bekend om zijn iconische Good Grips greep. Van knoflookpers tot spatel en van appelboor tot dunschiller: alle producten van OXO Good Grips liggen goed in de hand. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dit mooie merk. šŸ™Œ

Toen Sam Farber zag dat zijn vrouw moeite had om haar dunschiller vast te houden vanwege Artritis (een vorm van reuma), kwam hij met een oplossing. Keukentools zouden namelijk geen pijn moeten doen aan je handen. Hij beloofde zijn vrouw een nieuwe dunschiller te ontwikkelen en richtte zo OXO Good Grips op.Ā 

De filosofie achter OXO Good Grips

OXO Good Grips werd opgericht met Ć©Ć©n simpel doel: het maken van producten die het dagelijks leven makkelijker maken. GeĆÆnspireerd door universeel design richt OXO zich op ergonomie en functionaliteit. De handvaten zijn zo ontworpen dat ze comfortabel in je hand liggen, ongeacht je grip. De keukentools mogen in de vaatwasser en zijn gemaakt om elke taak in de keuken leuk en efficiĆ«nt te maken.

OXO Good Grips dunschiller Y-model

Top tools van OXO Good Grips

1.Ā Dunschiller Y-model

De dunschiller was het eerste product dat Sam Farber ontwierp. Het Y-model dunschiller werd speciaal gemaakt voor komkommer, wortel en courgette. Dankzij het fijne antisliphandvat, het scherpe roestvrijstalen mes en de vaatwasbestendigheid is deze dunschiller favoriet onder zowel amateurkoks als professionals. Met de ergonomische handgreep schil je moeiteloos groenten en fruit zonder dat je hand vermoeid raakt.

2. Slacentrifuge

De OXO Good GripsĀ slacentrifuge is een must-have voor elke saladeliefhebber. Met een druk op de knop is je sla binnen een mum van tijd droog. De antislipring houdt de slacentrifuge stevig op zijn plaats zodat jij aan Ć©Ć©n hand genoeg hebt. Wanneer je sla droog is, gebruik je de kom ook eenvoudig als serveerschaal. Scheelt weer in de afwas!

3. Fruit tools

Voor bijna elke fruitsoort heeft OXO Good Grips wel een passende tool ontwikkeld. Kersen en olijven ontpit je eenvoudig met hun kersenontpitter. Voor aardbeien gebruik je een aardbeiontkroner om snel de kroontjes te verwijderen. Het klokhuis van een appel verwijder je gemakkelijk met een appelboor. Daarnaast gebruik je voor avocadoā€™s hun 3-in-1 tool voor het splitsen, ontpitten en snijden. Ben je in een decoratieve bui? Dan komen de meloenbolletjeslepel en citrustrekker goed van pas. Zo wordt het eten van fruit nog leuker en gemakkelijker.

OXO Good Grips Fruit tools
4.Ā Knoflookpers

Deze knoflookpers van OXO is een feest om mee te werken. De pers is ontworpen voor maximale efficiƫntie en minimale inspanning. Zo pers je er eenvoudig meerdere teentjes knoflook tegelijk mee, houdt hij comfortabel vast en verwijder je gemakkelijk knoflook resten. De pers is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen en gaat daardoor jarenlang mee.

5.Ā Tangen

De OXO Good Grips tangen zijn een perfect voorbeeld van hoe functionaliteit en design samenkomen. Door het speciale vergrendelmechanisme nemen de tangen minder ruimte in op het aanrecht of in je keukenla. De zachte antislip grepen bieden comfort en controle, zelfs als je urenlang staat te zwoegen in de keuken. Gebruik de tangen voor het omdraaien van vlees, serveren van pasta of het roeren van groenten.

OXO Good Grips Slacentrifuge

Waarom kiezen voor OXO Good Grips?

  • Ergonomie en comfort: Alle tools van OXO Good Grips zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. De zachte, comfortabele grepen en ergonomische ontwerpen zorgen ervoor dat je langer kunt werken zonder pijn in je handen.

  • Duurzaamheid: OXO gebruikt hoogwaardige materialen die lang meegaan. Van roestvrij staal tot BPA-vrije kunststoffen, zo weet je zeker dat je tools jaren meegaan.

  • Gebruiksgemak: Met doordachte functies zoals antislipvoetjes, gemakkelijke reiniging en multifunctionaliteit is OXO je nieuwe beste vriend in de keuken.


Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of net begint in de keuken, de tools van OXO Good Grips bieden je de ondersteuning die je nodig hebt. Hun combinatie van ergonomie, duurzaamheid en gebruiksgemak maken elke taak in de keuken een fluitje van een cent. Bekijk hier al onze producten van OXO Good Grips! šŸ”„