categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Jong geleerd is oud gedaan: Laat je kinderen helpen in de keuken

Veel kinderen vinden het leuk om mee te helpen in de keuken en wij kunnen dat natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Om het extra leuk en veilig te maken zijn kindermessen een perfecte keuze. 🧑‍🍳

Je kleine Braadbaas laten helpen in de keuken is niet alleen gezellig, maar er zitten ook veel voordelen aan. Zo is het goed voor hun zelfstandigheid, zelfvertrouwen en motoriek. Met een kindermes zorg je ervoor dat het helpen op een verantwoorde en veilige manier gebeurt!

De voordelen van je kinderen laten helpen in de keuken

1. Ontwikkeling van vaardigheden:
Koken helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, coördinatie en concentratie. Daarnaast leren ze hoe ze aanwijzingen moeten opvolgen en houden ze zich bezig met lezen en rekenen. Met een kindermes raken ze vertrouwd met keukengerei en kunnen ze zo hun snijtechnieken op een veilige manier verbeteren.

forged kindermes
2. Zelfstandigheid bevorderen:
Het zelf mogen klaarmaken van gerechten zorgt ervoor dat kinderen zich trots en zelfstandig voelen. Naast het snijden van groente en fruit kun je ze bijvoorbeeld laten helpen met het afmeten van ingrediënten, het wassen van groenten en het dekken van de tafel. Meehelpen geeft een gevoel van verantwoordelijkheid en vergroot hun vertrouwen.

3. Gezonde eetgewoonten aanmoedigen:
Het is niet altijd gemakkelijk om je kind gezond te laten eten. Samen koken kan hierbij helpen! Door je kinderen te betrekken bij het kookproces leren ze verschillende ingrediënten beter kennen en waarderen. Kinderen zijn vaak trots op wat ze zelf hebben gemaakt en doen dan ook net een beetje meer hun best om de maaltijd te eten.

kindermes zwilling

Het ideale kindermes: Zwilling vs. Forged

1. Zwilling kindermes:
Het kindermes van Zwilling kan al worden gebruikt door kinderen vanaf 3 jaar oud, onder toezicht van een volwassene. Het is speciaal ontworpen om kinderen te leren hoe ze in alle veiligheid een mes kunnen gebruiken. Het ergonomische handvat is perfect voor kleine handen en zorgt voor een comfortabele grip. Bij het kindermes hoort ook een hand- en vingerbeschermer zodat je Braadbaas in spé stevig het voedsel kan vasthouden, zonder in zijn of haar vingers te snijden.

2. Forged Kindermes:
Het kindermes van Forged sluit perfect aan op hun andere messen uit de Olive serie. De messen hebben een mooi houten handvat en zijn stuk voor stuk uniek omdat ze met de hand worden gesmeed, geslepen en gepolijst. Het mes is onder toezicht van een volwassene veilig te gebruiken door kinderen vanaf 7 jaar oud. Bij het mes wordt ook een vingerbeschermer en een leren hoes meegeleverd, zo kun je hem veilig gebruiken én opbergen.

kindermes forged

Het betrekken van je kinderen in de keuken is dus leuk én leerzaam. Leer ze veilig snijden met een kindermes en voor je het weet heb je er een mini Braadbaas bij! 🙌