categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!

Leestijd: 1 minuut

Ontdek de authentieke smaak van Tomasu Sojasaus 🍣

Bij Braadbaas zijn we altijd op zoek naar de beste ingrediënten om jouw culinaire creaties naar een hoger niveau te tillen. Een van onze favoriete ontdekkingen is de unieke sojasaus van Tomasu.

Tomasu sojasaus is een must-have voor iedere kookliefhebber. Tomasu is de enige micro-gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam. 🫛

Wat maakt Tomasu zo bijzonder?

Tomasu is niet zomaar een sojasaus; het is een product van passie, vakmanschap en geduld. Deze bijzondere sojasaus krijgt namelijk minimaal 24 maanden de tijd om tot de perfecte smaak te komen. Hij wordt gebrouwen met respect voor eeuwenoude tradities en de makers zijn bij elke stap in het proces betrokken. De combinatie van lokale ingrediënten en eeuwenoude technieken resulteert in een product van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. 

Tomasu sojasaus

Het productieproces: ambachtelijk en natuurlijk

Van zaadje tot in de fles, het gehele proces is in handen van Tomasu. Hun sojabonen en tarwe worden geteeld in de Hoeksche Waard. Deze ingrediënten worden vervolgens gecombineerd met bronwater en grof zeezout. Hierna wordt de fermentatie gestart door de toevoeging van Tomasu’s eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat hierna nog wordt toegevoegd, is tijd. Het fermentatieproces duurt namelijk minimaal 24 maanden en gebeurt in 25 tot 50 jaar oude whiskyvaten uit distilleerderijen in Schotland. Het lange fermentatieproces zorgt voor de fijne, diepe en subtiele smaak die Tomasu sojasaus onderscheidt van commerciële varianten.

Tomasu sojasaus

Waarbij is Tomasu sojasaus lekker?

Tomasu is verkrijgbaar in drie verschillende basissmaken: Soy Sauce, Sweet Soy Sauce en Sweet Spicy Soy Sauce. Deze zijn niet alleen lekker voor gerechten uit de Aziatische keuken, maar je kunt er eindeloos mee variëren. 

Of je nu een marinade maakt voor je favoriete vlees, een dressing voor een frisse salade of gewoon een scheutje toevoegt aan je roerbakgerechten, Tomasu sojasaus tilt je gerecht naar een hoger niveau. Door de zilte smaak kun je de sojasaus bijvoorbeeld ook gebruiken als vervanger van je keukenzout. Daarnaast is Tomasu heerlijk voor bij je sushi of om je oesters mee te marineren. Nog meer inspiratie nodig? Op de site van Tomasu vind je de lekkerste recepten!

Tomasu sojasaus is meer dan alleen een smaakmaker; het is een ervaring. Proef het zelf en laat je verrassen door de rijke, complexe smaken. Bekijk hier alle smaken! 🥢