categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Slice slice baby: ontdek de ooni pizza oven

Met een Ooni pizza oven haal jij Italië naar je achtertuin. Bereid in een handomdraai zelf de lekkerste vers gebakken pizza’s. Heerlijk gesmolten kaas, luchtig deeg en een krokante bodem. Alleen al bij de gedachte stroomt het water ons in de mond.

Ooni heeft met zijn pizza ovens menig hart al veroverd en die van ons zit daar zeker bij. In deze revolutionaire oven bereid je in no-time de beste zelfgebakken pizza’s. Maar wat zijn de verschillen tussen de series? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een pizza oven? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje. 🍕

Wat is een Ooni Pizza Oven?

Een Ooni pizza oven is een compacte, houtgestookte of op gas werkende pizza oven die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik. Met zijn zeer goede isolatie, extra dikke pizzasteen en optimale luchtstroom is de pizza oven binnen 15 minuten al ruim 500°C. Hierdoor kun je binnen 90 seconden genieten van een ovenheerlijke zelfgemaakte pizza. 

In de bijpassende draagtas neem jij je pizza oven gemakkelijk mee naar bijvoorbeeld een picknick, camping of boot. Daarnaast beschermt de draagtas jouw pizza oven ook tegen regen en zonneschijn en is hij daarmee ideaal om je oven in op te bergen.


  

De verschillende soorten pizza ovens

Ooni biedt verschillende modellen pizza ovens aan. Het belangrijkste verschil tussen de series zit hem in de brandstof. Zo kun je kiezen voor de Karu op houtskool & hout, de Koda op gas of de Fyra op houtpellets. Hieronder hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet:

Houtskool & hout - Karu

+ Geeft een authentieke rooksmaak 
+ Kan met hout of houtskool
+ Rooksmaak is aan te passen met verschillende houtsoorten
+ Is eenvoudig om te bouwen naar gas

- Veel rook uit de schoorsteen
- Lastiger om op temperatuur te houden

Houtpellets - Fyra

+ Geeft een licht rokerige smaak
+ Ruim pelletreservoir
+ Automatische doorvoer van houtpellets
  - Veel rook uit de schoorsteen
  - Duurt langer voordat je pizza klaar is
  - Deur moet dicht om op temperatuur te blijven

   Gas - Koda

   + Warmt snel op
   + Eenvoudig in gebruik 
   + Gemakkelijk schoon te maken
   + Geen last van rook
    - Geeft de minst rokerige smaak
    - Gasflessen zijn lastiger verkrijgbaar en duurder in aanschaf

     Pizza oven ooni

     Wat kan je allemaal met een Ooni Pizza Oven?

     Met een Ooni pizza oven kun je nog veel meer dan alleen traditionele pizza's bereiden. Dankzij de hoge temperaturen kun je ook andere gerechten zoals brood, gegrilde groenten, vis en zelfs desserts bereiden. De website van Ooni staat boordevol inspiratie voor verschillende pizza’s. Daarnaast vind je er de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld brood, taarten en groenten. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met wat je zelf lekker lijkt!

     Effe wachte... Nog effe wachten... Pizza!
     ooni pizza oven

     Tips voor gebruik van de Ooni Pizza Oven

     1. Zorg ervoor dat je oven goed op temperatuur is voordat je begint met bakken. Met een infrarood thermometer check je eenvoudig de temperatuur van je pizzasteen. Streef naar ongeveer 400°C voor de perfecte pizza!
     2. Dunne korst, dikke smaak. Voor het beste resultaat rol je het pizzadeeg dun uit. Dit zorgt voor een korte baktijd en een heerlijke knapperige korst. 
     3. Draaien maar! De meeste warmte zit achterin je oven, daarom is het belangrijk om je pizza elke 30 seconden horizontaal te draaien. Dit doe je eenvoudig met een draaischep
     4. Zorg ervoor dat je bij de pellet- en houtversie de deur zoveel mogelijk dicht houdt. Zo blijft je oven het beste op temperatuur. 
     5. Blijft je pizza plakken? Bestrooi de onderkant van je deeg met wat griesmeel, dit werkt beter tegen plakken dan normaal meel. 

      Zelf aan de bak? Op deze pagina vind je al onze Ooni pizza ovens en accessoires!🔥