categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Tips voor het plannen van jouw kerstdiner.

De Kerst staat weer voor de deur. Dat betekent een heleboel gezelligheid en vooral lekker eten. Maar ho, ho, hoe zorg je ervoor dat het kerstdiner geen mislukking wordt? We geven je tips voor het plannen van jouw kerstdiner!

Krijg je met Kerst vrienden en familie over de vloer? Zorg dan voor een goede voorbereiding, zo ga je zelf ook een stressloze en leuke avond tegemoet. Daarnaast houdt iedereen van lekker eten en wil je geen troep voorschotelen. En zeg nu zelf; niets is toch leuker dan hoge ogen gooien met overheerlijke kerstrecepten? Je gaat daar namelijk heel 2024 van profiteren met complimentjes en goede herinneringen aan dat hemelse kerstdiner wat jij hebt gemaakt. Je. Moet. In. Topvorm. Zijn.🎄

Hoe houd je het hoofd cool in deze chaotische kerstperiode? Je wilt je gasten natuurlijk niet teleurstellen of met knorrende maag naar huis sturen. Geen zorgen, wij geven je alle tips die je nodig hebt en een paar simpele maar feestelijke kerstrecepten voor een onvergetelijke avond!

 Kerstrecepten bij een mooi gedekte tafel

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is een must om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Vraag ruim op tijd aan je gasten of ze speciale wensen of allergieën hebben. Vervolgens kies je de kerstrecepten die in het perfecte plaatje passen. Heb je kerstrecepten gekozen die je nog nooit eerder hebt gemaakt? Wees dan verstandig en probeer deze recepten eerst voor jezelf (en je partner) uit. Hiermee gun je jezelf ook de tijd en inspiratie om je eigen draai te geven aan de kerstrecepten die je hebt uitgekozen.

Wees verstandig, probeer je kerstgerechten eerst zelf uit

Maak een duidelijke planning voor de grote dag

Bij de meeste kerstrecepten staat aangegeven hoe lang je ongeveer bezig bent met de bereiding. Ook al klinkt het logisch, het maken van een planning voor het koken wordt toch vaak vergeten. Leg al je kerstrecepten naast elkaar neer en schrijf per half uur op wat je precies moet doen. Bij het maken van een planning moet je rekening houden met het feit dat sommige recepten nog in de oven of koelkast moeten. Kijk ook naar gerechten die je bijvoorbeeld al een dag van tevoren kan bereiden. Zo ga je effectief te werk! Je doet jezelf ook een groot plezier als je de tafel alvast dekt op de avond vóór de grote dag. Zo kan jij je vervolgens volledig focussen op de bereiding van het kerstdiner.

Bij mooie kerstrecepten hoort een mooi gedekte tafel

Heb je de juiste tools voor het kerstdiner?

Houd er rekening mee dat je favoriete kookwinkel of webshop het druk heeft in december. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde keukentools uitverkocht zijn. Als je te lang wacht krijg je misschien de deksel op je neus. Althans, niet als die deksel ook al is uitverkocht. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd de juiste tools en ingrediënten in huis hebt voor jouw favoriete kerstrecepten.

Simpele en feestelijke kerstrecepten

Wij hebben natuurlijk alvast een kleine selectie van wat sterke kerstrecepten voor je gemaakt. Deze recepten zijn niet te moeilijk, bieden toch genoeg uitdaging én geven je de vrijheid om er je eigen draai aan te geven. Bekijk ze snel op onze receptenpagina en dan wensen wij je een machtig mooi kerstfeest toe! 🎅

Simpele en feestelijke kerstrecepten