categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 1 minuut

Winterbarbecue op z'n lekkerst

Velen bergen hun barbecue op in deze tijd, terwijl je juist in de winter kan genieten van de lekkerste barbecuegerechten. Met wat voorbereiding en de juiste tools is barbecueën in de winter net zo lekker en leuk als in de warmere maanden! ❄️

Maak het jezelf comfortabel 

Zoek als eerste een plek met overkapping. Tijdens een Nederlandse winter weet je het maar nooit en ben je zo nat geregend. Heb je geen overdekte plek? Een partytent is ook een goede oplossing. 
Zorg ervoor dat je barbecue klaar is voor gebruik. Door de roosters schoon te maken en in te oliën blijft het voedsel niet plakken. Controleer het gas van je barbecue of zorg voor voldoende houtskool. In de winter zijn de dagen kort, een goede lamp kan je helpen om voldoende licht te hebben als het laat wordt.

Gebruik seizoensproducten

In de winter zijn er prachtige producten te vinden voor een echte seizoensbarbecue. Een stuk vlees is altijd goed. Denk aan karbonades en biefstuk, of stoof een stuk wild in een pan op de barbecue. Ook is er genoeg keuze aan groenten. Grill erop los met wortel, biet, ui, bloemkool, pastinaak, prei en aardappelen. Al eens gedacht aan portobello met mozzarella of geitenkaas? Deze champignon houd je wel warm tijdens de koude dagen. Producten uit het seizoen zijn verser, smaken beter en zijn vaak goedkoper. Gebruik daarom seizoensproducten voor de lekkerste winterbarbecue.

Vuurtje voor de sfeer

Wil je helemaal uitpakken en je barbecue buiten organiseren? Zoek een mooie, rustige dag uit. Een knusse vuurkorf, dekens, kussentjes en warme dranken zorgen voor nog meer gezelligheid. Glühwein, chocolademelk, koffie en thee passen perfect bij winterse temperaturen en houden jouw gasten wel warm. 

Een winterbarbecue is net zo lekker en gezellig als in de zomer. Door gebruik te maken van seizoensproducten zet je net wat anders op tafel dan een standaard barbecue. Trek een warme jas aan, stook een vuurtje en grillen maar! 🔥⛄