"Wat een fantastische tool, die Sizzling Plate! Makkelijk voor kleinere en snellere gerechten zoals deze Black Tiger Gamba's. En wat is er nu lekkerder dan direct van de nog warme plaat te kunnen eten?"Ā ļ»æ- Dominique
Aan de slag!
- Start je barbecue, smoker of grill op en verhit ām opĀ 200 Ā°C. Als de barbecue of smoker op temperatuur isĀ dan plaats je de Sizzling Plate erop, zodat deze ook op temperatuur komt.
- Leg de gesneden plakjes chorizo op de Sizzling Plate en bak 3 tot 4 minuten totdat de olie uit het vlees vrijkomt.
- Snijd de citroenen doormidden en grill deze op de vleeskant tot er een mooie bruine kleur ontstaat.
- Verwijder de chorizo en voeg de olijfolie en knoflook toe. Fruit de knoflook tot hij begint te kleuren.Ā
- Voeg nu de garnalen en de chilivlokken toe en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg het citroensap en de chorizo toe en bak nog 1 minuut mee totdat de garnalen zijn verkleurd.
- Bestrooi de garnalen met de citroenrasp en serveer direct met vers brood en gegrilde citroenen. Garneer met de bladpeterselie.
Ā
Tip
Is dit recept helemaal jouw ding? Dominique neemt je op haar Instagram kanaal mee langs verschillende bbq-recepten Ć©n deelt ook heel veel over whisky! Volg haar via @peaty.dominique
Bekijk de materialen