"Een paar heerlijk dikke broodjes cheesburger met diverse toppings." - Niels
Aan de slag!
- Bij een broodje cheeseburger is het belangrijk dat je alle toppings klaar hebt staan voordat je de burgers gaat grillen. Begin daarom met het snijden van de tomaat, augurk en ijsbergsla.
-
Grill de burger op de bbq met een temperatuur van circa 200°C. Laat de deksel van de bbq open staan. Laat de burgers rustig liggen totdat ze los komen van het rooster, draai ze hierna één keer om.
-
Leg bij een kerntemperatuur van 55°C de cheddar kaas erop en verplaats de hamburgers naar een indirecte zone. Doe de deksel een paar minuten dicht om de kaas te laten smelten.
- Tijd om je burger te bouwen! Begin met wat saus op je getoaste tijgerbol en verdeel hierover de sla en tomaat. Leg hierop je gegrilde burger met cheddar en top deze af met wat augurk, gebakken uitjes en extra saus.
- Deksel erop en aanvallen maar!
Tip
Bij het vooraf kruiden met peper moet je opletten dat de temperatuur niet te hoog wordt, dan kan de peper verbranden en dit zorgt voor een bittere smaak. Leg de burgers dus ver genoeg boven de kolen, of kruid ze achteraf met peper.
Loopt bij dit recept het water je al in de mond? Bekijk dan ook de andere recepten van Niels op zijn Instagram @niels_bbq of check zijn website eens www.nielsbbq.com.
Bekijk de materialen