Tartaar is altijd een goed idee! Hieronder vind je drie lekkere en makkelijke varianten:
Aan de slag!
Steak tartaar
- Snijd met een scherp mes het vlees zo klein mogelijk. Snijd ook de sjalot, augurken en kappertjes fijn.
- Meng vervolgens het vlees met de mosterd, worcestershiresaus, tabasco, sjalot, augurk en kappertjes. Proef tussendoor en breng het mengsel verder op smaak met wat peper en zout.
- Leg de garneerring op een mooi bord en vul deze met ¼ van het mengsel. Druk het iets aan met de pusher en herhaal deze stap voor de andere borden.
- Serveer de steak tartaar met een verse eidooier en garneer met een appelkappertje.
Bieten tartaar
- Schil de bieten en kook ze in een pan totdat ze goed gaar zijn. Laat ze even afkoelen, snijd drie bieten in kleine blokjes en rasp er één fijn.
- Snijd de appel en augurk fijn en meng dit met de blokjes bieten. Voeg hier de mayonaise, balsamicoazijn en mosterd aan toe en breng het mengsel verder op smaak met wat peper en zout.
- Leg de garneerring op een mooi bord en vul deze eerst met ¼ van het mengsel. Druk het iets aan met de pusher en verdeel vervolgens ¼ van de geraspte biet erover. Herhaal deze stap ook voor de andere borden.
Tonijn tartaar
- Snijd met een scherp mes de tonijn in kleine blokjes.
- Breng de tonijn op smaak met de sojasaus, sesamolie, mayonaise en het sap van een halve limoen. Laat het tonijn mengsel vervolgens even marineren in de koelkast.
- Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes. Leg de plakjes voor de helft over elkaar heen en steek met een garneerring 4 rondjes eruit.
- Haal het tonijnmengsel uit de koelkast en verdeel ¼ in een garneerring op een mooi bord. Druk het mengsel aan met de pusher en verwijder de garneerring. Pak vervolgens voorzichtig een avocado rondje op met een spatel en leg deze bovenop de tonijn. Herhaal deze stap ook voor de andere borden.
- Top de tonijn tartaartjes af met wat wakame.
Tip
Kun je niet kiezen? Halveer alle ingrediënten en serveer een trio van tartaar!