categorieën


Meer braadbaas


Frisse frambozentaart 🍰

Houd altijd wat ruimte over voor een toetje!

15

ingrediënten

90

minuten

290

calorieën

Aan de slag!

Framboos & vanille cake
  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier en smeer de rand in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits het eiwit van het eigeel. Bewaar het eigeel in een aparte kom voor later. 
  3. Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot luchtige witte pieken. 
  4. Klop de boter totdat deze wit en luchtig is. Voeg hier het eigeel, de melk en de zonnebloemolie aan toe en mix dit. Het kan zijn dat de boter nu wat gaat klonteren. Dit is niet erg, want dit verdwijnt als je de droge ingrediënten toevoegt. 
  5. Weeg de bloem, bakpoeder en zout af in een kom en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix dit tot een glad beslag. 
  6. Spatel hierna het eiwitmengsel door het beslag. Door het spatelen blijft het eiwit luchtig en krijg je het mooiste resultaat.
  7. Als dit goed gemengd is voeg je de witte chocolade stukjes, diepvries frambozen en jam toe aan het beslag. Mix dit goed, giet het in de taartvorm en strijk glad. 
  8. Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze af voor 60 minuten. Elke oven werkt net wat anders, hou de taart ondertussen dus goed in de gaten. Als je denkt dat de taart goed is kan je met een satéprikker in de taart prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is die goed.
Witte chocolade topping
  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie
  2. Klop de mascarpone, poedersuiker en vanillesuiker luchtig
  3. Voeg hier de gesmolten witte chocolade aan toe
  4. Klop dit nog even goed door met de mixer zodat de topping mooi glad wordt. 
  5. Verdeel de topping over de taart en strijk hier wat van de overgebleven jam doorheen. 
  6. Top de taart met verse frambozen en poedersuiker.

 

Tips

Het eiwit is goed als je de bak ondersteboven kan houden zonder dat het eiwit eruit valt (living on the edge!).

Door de diepvries frambozen wordt de taart wat vochtiger. Wil je dit liever niet? Voeg dan verse frambozen toe aan het beslag.

 

Bekijk de materialen

Ingrediënten

8-10 personen


Framboos & vanille cake

  • 4 eieren
  • 300 gr kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 115 gr boter
  • 240 ml melk
  • 3 el zonnebloemolie
  • 260 gr bloem
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 100 gr witte chocolade stukjes 
  • 250 gr frambozen diepvries 
  • 140 gr frambozenjam

Witte chocolade topping

  • 100 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 4 el poedersuiker
  • 8 gr vanillesuiker