Aan de slag!
- Wrijf een stevige pan in met de knoflook (aan de binnenkant natuurlijk). Voeg al roerend de wijn toe en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan.
- Zet het vuur lager en voeg al roerend de kaas toe. Roer de kaas totdat het gesmolten is. Laat de kaas heel langzaam smelten, minimaal 5 minuten zodat de kaas niet taai wordt.
- Voeg het maïzena mengsel toe met een beetje peper en zout. Laat dit voor ongeveer 2 minuten sudderen. Let op: de fondue mag niet aan de kook komen.
- De kaasfondue serveer je in een pan die warm wordt gehouden door een vlammetje. Hierdoor blijft de kaas gesmolten, anders wordt het zo lastig fonduen.
Tip
Ben je echt een kaas freak? Maak dan een kaasfondue met 5 verschillende soorten kaas. Als dip kun je uit veel kiezen, maar onze favorieten zijn: boerenbrood, nacho's, gekookte krieltjes, vijgen, cherry tomaatjes, champignons, salami, gehaktballetjes en garnalen.
Bekijk de materialen