categorieën


Meer braadbaas


Klassieke pompoensoep

Een soepje met een beetje (pompoen)pit!

11

ingrediënten

35

minuten

80

calorieën

Aan de slag!

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Vervolgens snijd je de pompoen, ui, knoflook en de winterpeen in stukken.
  2. Zet een pan op middelhoog  vuur en verhit de olijfolie. Voeg de gesneden pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe. Laat dit vervolgens 5 minuten bakken.
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg dit samen met het water toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en top af met de crème fraîche. Om de soep meer (pompoen)pit te geven kun je peper en tabasco toevoegen.

Tip

Maak er een visueel feestje van en voeg nog wat feta, pompoenpitten en cayennepeper, granaatappel en peterselie toe.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

4 personen

  • 1,5 kg flespompoen
  • 2 uien
  • 1 knoflookteen
  • 250 gram winterpeen
  • 1 groentebouillon
  • 1 liter water
  • 2 theelepels tabasco
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 granaatappel
  • pompoenpitten
  • peterselie