"Een Amerikaanse klassieker, het perfecte comfort food, bomvol calorieën maar zó lekker!!" - Patrick
Aan de slag!
- Kruid 500 gram gemengd gehakt met 5 eetlepels Angus & Oink Moo Mami rub en meng dit samen met een half zakje Parmigiano Reggiano Cheese.
- Kook vervolgens ongeveer 300 gram macaroni. Als deze gaar is, vermeng je het met een zakje geraspte Cheddar en Mozzarella. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
- Vorm nu eerst de bodem van de Meatloaf met een derde van het gehakt en leg hierop de wat afgekoelde Mac & Cheese. Hierop gaat de rest van het gehakt, zorg ervoor dat je alles goed afsluit zodat er geen kaas uitloopt op de bbq. Rondom ga je nu plakjes bacon plaatsen zodat de Meatloaf helemaal is ingepakt.
- Wikkel het geheel in keukenfolie en plaats voor minimaal 3 uur in de koelkast.
- Bereid je bbq nu voor op 180°C indirecte hitte. Plaats de Meatloaf op het rooster en voeg eventueel een blokje rookhout toe, fruitsoorten werken goed.
- Je kunt de kerntemperatuur in de gaten houden met bijvoorbeeld een Meater 2+. Als de temperatuur 60°C heeft bereikt, smeer je de Meatloaf in met bbq saus, ik heb Angus & Oink Dirty Barbie Espresso x Bourbon gebruikt.
- Laat nu verder doorgaren tot 75°C kerntemperatuur. Hierna laat je de Meatloaf eerst even rusten voor het serveren zodat de Mac & Cheese er niet direct eruit loopt bij het aansnijden. Eet smakelijk!
Tip
Begin je al te watertanden? Bekijk dan ook de andere recepten van Patrick op zijn Instagram @flame_on_bbq of op zijn website www.flameonbbq.nl.
Bekijk de materialen