Ovenschotels zijn lekker, handig en eenvoudig te maken! Je kunt er eindeloos mee variëren en terwijl de oven het werk doet, heb jij je handen vrij. Ovenschotels maken we het liefste in een keramische ovenschaal zoals de Appolia van Peugeot. Keramiek zorgt namelijk voor een gelijkmatige garing en houdt je gerecht tot wel 30 minuten warm op tafel. Dus duik de keuken in en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle ovenschotel met pompoen en pastinaak.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote ovenschaal licht in met wat olijfolie.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en breng op smaak met rozemarijn en versgemalen peper en zout, bijvoorbeeld uit een Peugeot peper- of zoutmolen.
- Snij de pompoen en pastinaak in blokjes en meng met 1 el olijfolie en wat peper en zout. Verdeel de groenten over de ovenschaal en voeg hier het gehaktmengsel aan toe. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de kookroom gelijkmatig over de ovenschotel en top af met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven 40 tot 45 minuten, of totdat de groenten gaar zijn. Laat de schotel een paar minuten rusten voor het serveren. Eet smakelijk!
Waarom een ovenschaal van Peugeot?
De keramische ovenschalen van Peugeot worden vervaardigd in de fabriek in het hart van Bretagne, Frankrijk. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en hebben een garantie van 10 jaar. De Appolia ovenschalen zijn bestand tegen temperaturen van -25°C tot 250°C en mogen in de oven, magnetron, vaatwasser en vriezer! De gekleurde emaille laag voorkomt dat je gerecht blijft kleven. Naast ovenschotels, zijn de schalen ook perfect voor aardappelgratins, visfilets en desserts.
Bekijk de materialen