Aan de slag!
- Snij de ui en de teentjes knoflook fijn.
- Zet de pan op middelhoog vuur, schenk hier wat olijfolie in en fruit de ui en de knoflook.
- Trek de paddenstoelen uit elkaar met een vork. Is dit wat lastig? Snij ze dan in fijne reepjes.
- Doe de paddenstoelen, de kidneybonen en de maïs in de pan en bak dit ongeveer 10 minuten mee met de ui en de knoflook.
- Terwijl de paddenstoelen zacht worden is het tijd om de saus te maken. Doe de tomatenpuree, de ketjap manis en de chilisaus samen in een bakje en mix dit goed door elkaar.
- Voeg de saus toe aan de paddenstoelenmix en meng dit goed. Strooi als laatste nog wat chilipoeder, peper en zout naar smaak in de pan en laat dit zo'n 10 minuten bakken.
- Terwijl de paddenstoelen mooi gaar worden kan je de tomatensalsa en de guacamole maken. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg hier olijfolie, peper en zout aan toe. Pureer voor de guacamole de avocado's en breng deze op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Als de paddenstoelen gaar zijn is het tijd om de taco's te vullen! Doe in elke schelp een paar eetlepels vulling en garneer dit met wat geraspte kaas. Schuif de schelpen voor 5-8 minuten in de oven totdat ze lekker knapperig zijn.
- Leg de taco's op een mooi bord en garneer deze met de salsa, bosui, guacamole en crème fraîche. Eet smakelijk!
Tip
Op zoek naar een vegan recept? Vervang de geraspte kaas en de crème fraîche voor een vegan variant.
Bekijk de materialen