Aan de slag!
- Steek je barbecue (of grill) aan en maak hem klaar om indirect te grillen met een temperatuur van maximaal 240 graden.
- Doe de kristalsuiker en het water in de sauspan en laat de suiker op een laag vuur langzaam smelten. Als je gaat roeren, krijg je kristalvorming en dat willen we niet. Dus niet roeren! Wacht tot de gesmolten suiker goud begint te kleuren.
- Ondertussen verhit je in de kleine skillet de kookroom. Deze voeg je daarna aan de goudkleurige karamel toe. Let op: dit kan een beetje spatten!
- Vervolgens roer je de boter en het gerookte zeezout door de karamelsaus.
- Pak de grote gietijzeren skillet van The Windmill erbij. Hak de chocolade in stukken en verdeel dit over de bodem van de skillet. Sprenkel de bourbon eroverheen en leg dan de marshmallows erop.
- Zet de skillet in de opgestookte barbecue (indirecte hitte) en bak de s'mores totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn.
- Hak ondertussen de hazelnoten grof en rooster deze eventueel in een pannetje.
- Als de s’mores klaar zijn, laat je de warme karamelsaus eroverheen druipen. Vervolgens strooi je de hazelnoten eroverheen.
- Serveer de s’mores met de digestive koekjes ernaast. Let op: de skillet is heet, dus brand je fikken niet tijdens het dippen. Eetse!
Tip
Dit geweldige recept is bedacht door Amerikaanse kampeerders en wordt gemaakt tijdens barbecues en kampvuurtjes. Het is een ideaal gerecht voor een gezellige winterbarbecue!