categorieën


Meer braadbaas


Spicy Christmas Glühwein

Scoor punten bij je schoonmoeder met deze pittige glühwein.

8

ingrediënten

40

minuten

105

calorieën

Aan de slag!

  1. Giet de wijn in een ruime steelpan. Verwarm de pan op laag vuur. 
  2. Snijd de sinaasappels en citroen in plakjes en voeg deze toe aan de rode wijn.
  3. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagel, steranijs en cayennepeper toe. Voor een zoetere smaak voeg je 2 a 3 eetlepels suiker toe. 
  4. Laat dit nu voor 30 tot 45 minuten verwarmen. Breng de wijn niet aan de kook, hierdoor verdampt de alcohol en glühwein zonder alcohol is als een eitje zonder zout.
  5. Na het verwarmen van de glühwein verwijder je de kruidnagels. Niet met je blote tengels natuurlijk. Gebruik een lepel of tang.
  6. Serveer de glühwein aan je gasten. Proost!

 

Tip

Ben je geen liefhebber van alcohol? Maak dan een alcoholvrije glühwein met rode druivensap!

Bekijk de materialen

Ingrediënten

8 glazen

  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 2 stokjes kaneel
  • 3 stuks kruidnagel
  • 2 stuks steranijs
  • 1,5 tl cayennepeper
  • Suiker