Aan de slag!
Deze Spooky Brownies zijn een echte Halloween traktatie. Niet alleen lekker om op te eten, maar juist ook leuk om samen met de kleine spookjes op een herfstige middag te bereiden.
Zo maak je het:
- Doe de ongezouten roomboter samen met de chocolade, stroop en kristal- en basterdsuiker in een steelpan. Roer dit op laag vuur goed door, totdat het gesmolten is. Laat vervolgens even afkoelen.
- Ondertussen klop je luchtig de eieren en het vanille extract. Dan kun je vervolgens het gesmolten chocolademengsel erbij toevoegen en goed mixen.
- Als het een egaal mengsel is geworden voeg je de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe. Mix dit op een lage stand tot een fijn mengsel.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en spreid het mengsel gelijkmatig uit. Gebruik een vorm die past bij de hoeveelheid die je maakt.
- Zet het brownie mengsel voor 25 minuutjes in de oven op 190°C.
- Als je de brownie uit de oven haalt, laat je hem even afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.
- Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie.
- Snijd de brownie in gelijke stukken en leg op elk stukje een marshmallow. Schep vervolgens de gesmolten chocolade over de marshmallows en zet de spookjes 15 tot 30 minuten in de koelkast om hard te worden.
- Laat de kinderen spookachtige gezichtjes tekenen met de decoratiestift en vervolgens is het smullen geblazen! 🥳
Tip
Je kunt deze Spooky Brownies ook leuk serveren als toetje met een bolletje kaneelijs erbij.
Bekijk de materialen