categorieën


Meer braadbaas


Sticky onions

Plak ze boven op je burger.

7

ingrediënten

40

minuten

170

calorieën

Aan de slag!

  1. Sticky onions zijn de ideale topping voor op je burger. Start met het in hele of halve ringen snijden van de ui.
  2. Doe wat olie in een koekenpan en bak je uien met met wat peper en zout totdat ze goudbruin zijn. 
  3. Voeg de honing en suiker toe en blus je uien af met het bier.
  4. Giet de appelcider azijn erbij en laat de uien doorkoken. Blijf regelmatig roeren totdat er een smeerbare compote ontstaat.
  5. Wanneer de uien goud zacht zijn geworden voeg je de (koude) boter toe. Roer het mengsel door totdat de boter volledig is opgelost.

Tip

Sticky onions zijn naast burger topping ook heerlijk om toe te voegen aan je pasta’s, sauzen of quiche.

Dit recept is in samenwerking met chef-kok Kosta Manetas.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

  • 200 gram uien
  • 200 ml lumberjack zwaar blond
  • 20 ml appelcider azijn
  • 20 gram honing
  • 30 gram blonde basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 10 ml olijfolie
  • zout & peper