Aan de slag!Begin met het schoonmaken van de asperges. Snijd 3 cm van de onderkant en schil de asperges met een dunschiller. Laat het kopje zoals die is. Breng de asperges in gesneden stukjes van 4 cm aan de kook in de bouillon voor 15 minuten. Haal ze dan van het vuur.Als de asperges koken kun je de knoflook en uien snipperen. De bleekselderij schil je ook met de dunschiller en daarna snijd je ze in kleine blokjes.Op middelhoog vuur verhit je nu de olie en daar bak je de knoflook, ui en bleekselderij in tot ze zacht worden. Dan voeg je de rijst toe, welke je al roerend een paar minuten meebakt (totdat de rijst glazig wit wordt).Neem zelf een goede slok van de wijn en voeg dan de rest toe aan de rijst. Al roerend laat je de alcohol uit de wijn verdampen (jammer hè). Zet het vuur wat lager en voeg een grote opscheplepel bouillon toe. Blijf goed roeren totdat de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg daarna de volgende lepel toe. Herhaal dit totdat je 2/3e van alle bouillon hebt toegevoegd.Met het laatste deel van de bouillon doe je het volgende: stamp de stukken asperges met de overgebleven bouillon grof met een pureestamper. Voeg dan de gesneden bieslook en peterselie met peper toe aan de bouillon. Schep dit vervolgens (op dezelfde manier als in stap 4) bij de rijst.Nadat de laatste bouillon door de rijst is opgenomen haal je de pan van het vuur en voeg je de boter en parmezaanse kaas toe. Laat dit even rusten met de deksel op de pan. Roer het nog even goed door en serveer in diepe borden. Eetse!TipGebruik wat van de bieslook, peterselie en geraspte kaas als garnering op het gerecht.