categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!

Leestijd: 2 minuten

Een frisse bbq start!

De zon schijnt, de lucht is blauw, tijd om te barbecueën.. gauw! ☀️

Na de winter is het wel zo lekker om een frisse start te maken. Tijd om je bbq te gaan schoonmaken! Zo begin je het buitenseizoen voorbereid en smaken je gerechten op en top! 🔥

1. Begin op tijd

Een geslaagde barbecue-avond vraagt om een goede voorbereiding. Begin daarom een paar dagen voor de barbecue aan de grote schoonmaak. Zo weet je zeker dat je op de dag zelf niet tegen verrassingen aanloopt. 

2. Veiligheid voorop

De eerste stap tot een brandschone barbecue is om te controleren of je barbecue stabiel staat, zo weet je zeker dat je veilig te werk gaat. Controleer bij een gasbarbecue de datum op de gasslangen. Deze slangen hebben namelijk een uiterlijke levensduur. Als je zeker wil weten dat de slang geen lekkages heeft kan je met een sponsje en wat sop de slang insmeren. Draai hierna de gasfles open. Zie je belletjes? Dan heeft je slang een lekkage en moet die vervangen worden!
Zodra de gasslang in orde is kan je controleren of de barbecue ook aangaat. Check of de vlammen constant zijn, dan gaat de toevoer van gas zonder problemen.
Bij een houtskoolbarbecue kan je wat nieuwe aanmaakblokjes pakken om te controleren of het aanmaaksysteem nog goed werkt. 

3. Burn baby burn

Is je barbecue door de controleronde heen? Zet dan nu de barbecue voor zo’n twintig minuten op de hoogste stand. Alle overgebleven vetresten, voedselresten en eventuele schimmels zullen op deze manier verbrand worden. 

bbq schoonmaken

4. Schrobben maar

Na het verbrandingsritueel is het tijd om alle roosters uit de barbecue te halen. Veeg al het grove vuil eraf en maak daarna de roosters schoon. Maak een sopje van heet water en schoonmaaksoda. Laat de roosters een nachtje weken in een grote bak of een vuilniszak. De volgende dag haal je gemakkelijk het vuil ervan af. Vergeet je roosters niet in te smeren met een neutrale olie als ze schoon zijn, dit gaat roestvorming tegen. 

5. Van binnen naar buiten

Nu is het tijd om de binnenkant van je barbecue goed schoon te maken. Haal zo veel mogelijk vuil eruit en maak daarna de barbecue schoon met een milde zeep en een doek. Vergeet ook niet de opvangbak! Als finishing touch haal je een doekje over de buitenkant van je barbecue, nu is die stralend schoon. 

6. Een luchtje scheppen

Trek niet gelijk de beschermhoes eroverheen na de schoonmaakbeurt, maar laat je barbecue eerst even goed luchten. Zo kan al het overige vocht verdampen en ga je schimmels en condensvorming tegen. 

7. Accessoires maken alles beter

Je barbecue is er nu klaar voor, maar jij ook? Zorg dat je de juiste accessoires in huis hebt om de lekkerste gerechten klaar te kunnen maken. Op deze pagina vind je al onze ultieme barbecue tools!

Klaar om te braden als een baas? Of kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken om je volgende bbq naar een nóg hoger niveau te tillen? In deze blog lees je onze 9 ultieme bbq tips en tricks! 🍖