categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 1 minuut

Inbrandservice: Wij branden je gietijzeren of plaatstalen pan in! 🔥

Laat je gietijzeren en plaatstalen pannen inbranden door de mannen van Braadbaas! Eaazzzzy.

Inbrandservice bij Braadbaas

Heb je een gietijzeren of plaatstalen pan en kan die wel een nieuwe patinalaag gebruiken? We bieden een inbrandservice aan voor onze klanten! Breng je pan mee naar onze winkel en pik 'm na een paar dagen weer netjes ingebrand op. In dit artikel meer uitleg over onze inbrandservice.

Waarom moet je pannen inbranden?

Gietijzeren en plaatstalen pannen kunnen gaan roesten. Deze pannen hebben geen antiaanbaklaag van zichzelf, maar met het regelmatig inbranden van deze pannen creëer je zelf een patinalaag die beschermt tegen roest en die functioneert als natuurlijke antiaanbaklaag.

Wanneer kun je jouw pan laten inbranden?

Onze winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Op deze dagen kun je jouw pan komen inleveren. Meestal kun je de pan binnen drie werkdagen weer op komen halen.

Welke pannen branden we voor je in?

We branden gietijzeren (cast iron) en plaatstalen (carbon steel) pannen voor je in. Wij branden geen gietijzeren pannen in waar een emaillelaag in zit, deze hoeven namelijk niet te worden ingebrand.

Wat kost het inbranden van je pan?

Bij het inleveren van je pan beoordelen we de staat ervan. Heeft de pan roest, dan zullen we de pan eerst roestvrij moeten maken. Voor het roestvrij en schoonmaken van de pan rekenen we €5,95

Als de pan al roestvrij is, dan maken we de pan alleen nog even goed schoon met een sopje. Hier betaal je niets voor.

Je betaalt voor onze service €14,50 + €9,99 voor een flesje inbrandolie. Wij branden jouw pan met 3 lagen inbrandolie in. Bij het ophalen van de pan krijg je de gebruikte fles inbrandolie mee, zodat je met de inbrandolie die nog over is ook zelf aan de slag kunt gaan.

Zelf inbranden doe je zo

Wil je liever zelf je pannen inbranden? In deze blog lees je hoe je jouw pan zelf inbrand met olie!


 

Door op de juiste manier in te branden en je pannen schoon en droog op te bergen, heb je er het langste plezier van. Wat ons betreft is het de extra moeite en tijd dubbel en dwars waard. Veel kookplezier! 🍳

Wist je dat er ook een conditioner is voor het inbranden van gietijzeren pannen? Bekijk deze blog!