categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Reminder: Valentijnsdag komt eraan 🥲

Valentijnsdag.. zoetsappig en commercieel óf romantisch en spannend? Wij helpen je er zonder al teveel poespas doorheen!

Valentijnsdáááág! 😅

Valentijnsdag.. de één vindt het verschrikkelijk, de ander gaat helemaal los. Wat je mening over de ‘dag van de liefde’ ook is, je wordt er hoe dan ook mee geconfronteerd. De zoetsappige reclames en aanbiedingen vliegen je om de oren, de chocolade staat net iets prominenter in het schap dan normaal en je vriendin gaat het tussen neus en lippen door toch echt even benoemen. Wat moet je dit jaar nou weer?

Echte liefde gaat door de maag!

Wij gaan je niet doodgooien met bloemen, beertjes of lingerie. Maar toch willen we je een beetje op weg helpen, om niet helemaal als een kluns met lege handen te staan. Naar onze bescheiden mening is Valentijnsdag hét moment om je liefde te laten zien in de keuken. Het gaat erom dat je wat extra tijd en aandacht investeert in je partner, en hoe kan dan nou beter dan met een uitgebreid dinertje in eigen huis?

Man en vrouw kokend in de keuken

Wees origineel en creatief

Op onze receptenpagina vind je een aantal hartige en zoete recepten die perfect zijn voor Valentijnsdag. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt op bed met wentelteefjes, of ga voor een romantische kaasfondue. Welk recept je ook kiest, het gaat er vooral om dat je jouw eigen originaliteit en creativiteit erop los laat. We willen juist dat jij je een eigen draai aan de gerechten geeft. Door te experimenteren verbeter je sneller je kookskills. Wees dus creatief en vergeet niet: falen mag.

Maak het sexy

Natuurlijk is het belangrijk dat je iets lekkers voorschotelt aan je liefje. Minstens net zo belangrijk is de presentatie van jouw bereidingen. Neem een momentje om na te denken over hoe jij je gerechten opdient, dat zorgt voor extra waardering aan tafel. Gebruik bijvoorbeeld ingrediënten met contrasterende kleuren, die je op een wit bord serveert. Valentijnsdag is het leukste als je meerdere kleine porties serveert in plaats van een bord vol en gebruik eetbare garnering zoals bloemetjes. De belangrijkste tip is om het gewoon simpel te houden (less is more). Op onze doseren & decoreren pagina vind je handige tools die je helpen bij de presentatie van je valentijnsgerechten.

Pincet om gerecht te garneren

Valentijnsdag zonder partner?

Als je Valentijnsdag in je eentje doorbrengt, bedenk dan dat er altijd een liefde is die je nooit in de steek laat: bier. Koop een paar flessen speciaalbier en trek desnoods een zak chips open. Op Tinder valt er vast nog wel wat te swipen en anders zet je gewoon je favoriete serie aan. 👍🏼