categorieën


meer braadbaas


Black Bean Burger

vega is mega!

20

ingrediënten

120

minuten

480

calorieën

Aan de slag!

  1. Lek de zwarte bonen uit en prak ⅔  fijn in een ruime kom. Spatel vervolgens de overige bonen door de massa heen.
  2. Snipper de knoflook, ui en paprika zo fijn mogelijk en voeg deze samen met de miso toe aan het deeg. 
  3. Breng op smaak met wat chilipoeder, gerookte paprikapoeder en de sojasaus.
  4. Meng de eieren en broodkruimels door het deeg en laat dit vervolgens een uur rusten.
  5. Verdeel het deeg in porties en maak hier ballen van. Smeer deze in met een drup olie en pers er mooie hamburgers van.
  6. Snijd de bollen door en besmeer deze met boter. Toast de besmeerde kanten goudbruin op de bbq of in een pan.
  7. Bak de bean burgers bruin in een pan. Voor een extra lekkere smaak zet je hierna de pan 10 minuten op een bbq om de rooksmaak op te vangen.
  8. Snij de bosui fijn en maak deze samen met de taugé aan met wat limoensap, olie, peper en zout.
  9. Tijd om de burger te bouwen! Besmeer de onderkant van het broodje met mayonaise en beleg dit met fijn gesneden kimchi.  Leg hierop de burger en bedek deze met de taugé salade. Schep hierop een lepel pindasaus en maak af met wat krokant ui. Smullen maar!

Tip

Een echte braadbaas maakt zijn pindasaus zelf. Het recept daarvoor vind je hier.

Dit recept is een samenwerking met chef-kok Kosta Manetas.

Bekijk de materialen

ingrediënten

voor 4 burgers

  • 4 brioche bollen
  • 120 gram kimchi
  • 100 gram pindasaus
  • mayonaise
  • boter
  • taugé
  • bosui
  • limoen
  • krokante uitjes

Black Bean Burger

  • 400 gram zwarte bonen
  • 180 gram paprika
  • 240 gram witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram rode miso
  • 100 gram broodkruimels
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • chili poeder
  • gerookte paprika poeder
  • peper & zout