categorieën


Meer braadbaas


Eendenborstfilet

Zo lekker! Meestal blijft het er niet bij eendje...

6

ingrediënten

30

minuten

388

calorieën

Aan de slag!

  1. Fruit de sjalotjes en de knoflook in een pan. Voeg de rozemarijn en tijm toe. 
  2. Laat dit 5 minuten bakken, blus de pan met de helft van de port. Haal vervolgens de pan van het vuur. 
  3. Snijd aan de kant van de vetlaag de eend in. Doe dit kruislings zodat er een ruitpatroon ontstaat. Hierdoor trekt de eend niet krom en kan het vet goed smelten. 
  4. Bak eerst de vetkant van de eend in een pan met een klein scheutje olie. Bak de eend voor ongeveer 16 minuten. Let op: leg de eend al in de pan voordat de pan warm is, daardoor smelt het vet beter.
  5. Laat de eendenborstfilet rusten, geen zorgen de eend vliegt niet meer weg. Kruid de eend met peper en zout.
  6. Lekker, hè! Nog eendje?

Tip

Maak er nog een groter feest van en serveer de eendenborstfilet met gemengde paddenstoelen.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

4 personen

  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl rode port
  • 20 gram rozemarijn
  • Takje tijm
  • 2 eendenborstfilets 
  • Peper en zout