Aan de slag!
- Fruit de sjalotjes en de knoflook in een pan. Voeg de rozemarijn en tijm toe.
- Laat dit 5 minuten bakken, blus de pan met de helft van de port. Haal vervolgens de pan van het vuur.
- Snijd aan de kant van de vetlaag de eend in. Doe dit kruislings zodat er een ruitpatroon ontstaat. Hierdoor trekt de eend niet krom en kan het vet goed smelten.
- Bak eerst de vetkant van de eend in een pan met een klein scheutje olie. Bak de eend voor ongeveer 16 minuten. Let op: leg de eend al in de pan voordat de pan warm is, daardoor smelt het vet beter.
- Laat de eendenborstfilet rusten, geen zorgen de eend vliegt niet meer weg. Kruid de eend met peper en zout.
- Lekker, hè! Nog eendje?
Tip
Maak er nog een groter feest van en serveer de eendenborstfilet met gemengde paddenstoelen.
Bekijk de materialen