Een bord vol zoete aardappel goodness; we like that! Dit gerecht is niet alleen een plaatje op je bord, maar is ook nog eens supersimpel om te maken. Met maar vijf ingrediënten en een beetje liefde tover je in een handomdraai een warm bord comfort food tevoorschijn. Perfect voor een knusse avond op de bank, met het geluid van de regen tegen de ramen en een goed glas wijn binnen handbereik. En het beste van alles? De zoete aardappel met geitenkaas en honing smaakt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, terwijl het je in werkelijkheid niet meer dan 15 minuten heeft gekost. Dus trek die sloffen aan, zet je favoriete playlist op, en let’s go!
Aan de slag!
- Was de zoete aardappels, dep ze goed droog met een theedoek en prik met een vork gaatjes in de schil. Pof de aardappels 8 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Geen magnetron? Geen probleem. Je kunt ze ook in de oven poffen, dan moet je ze zo’n 45 minuten verwarmen op 190 graden. Ook zo gepiept!
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak hierin de spinazie zo’n 3 minuten, totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Hak ondertussen de pecannoten grof.
- Snijd de zoete aardappels open en vul met de spinazie. Brokkel de geitenkaas hier overheen en maak af met de honing en pecannoten.
Dit is een gerecht van Elise en Nina van @chickslovefood. Wij hebben deze twee foodies geïnterviewd voor ons magazine Leesvoer! Je leest het interview hier.