categorieën


Meer braadbaas


Groene asperges met spek

Groente met spek is voer voor elke lekkerbek!

6

ingrediënten

20

minuten

170

calorieën

Aan de slag!

  1. Snijd de harde onderkant en halveer de asperges. Pers ondertussen de citroen uit en snipper alvast de knoflook.
  2. Kook vervolgens de asperges samen met boter, het citroensap, zout en de knoflook voor ongeveer 10 minuten. Kook de asperges totdat ze beetgaar zijn.
  3. Spoel de asperges kort af onder koud water. Wikkel een plakje spek om 3 of 4 asperges. Kruid de asperges met peper. Bak vervolgens de asperges met olie in een pan totdat het spek bruin is. Regelmatig keren!
  4. Leg de gebakken asperges op een schaal en tafelen maarrr.

 

Tip

Serveer de asperges met een overheerlijke zelfgemaakte dipsaus van yoghurt, verse kaas, knoflook, peper en zout.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kilo groene asperges 
  • klontje boter
  • 1 citroen 
  • 300 gram gekookte spek
  • 2 el olie
  • 1 teentje gesnipperde knoflook