Aan de slag!
- Wrijf je kip in met de exodust rub en laat deze 1 uur marineren.
- Prik met een vork wat gaatjes in een zoete aardappel en smeer ‘m in met wat olie. Leg de aardappel op de bbq, keer regelmatig om en pof hem in 45 minuten gaar.
- Maak de ananas chutney klaar volgens dit recept.
- Grill de kip op de bbq tot een kerntemperatuur van 68°C. Boven de 75°C wordt de kip droog.
- Snijd een bol door en besmeer deze met boter. Toast de besmeerde kanten goudbruin op de bbq of in een pan.
- Mix de mayonaise naar smaak met wat limoensap, geraspte limoenschil en geraspte sinaasappelschil. Besmeer hiermee de onderkant van het broodje.
- Bouw je burger van onder naar boven op de volgende manier: een schep gepofte zoete aardappel, wat kropsla, de gegrilde kip en top af met een schep ananas chutney. Klap je broodje dicht en aanvallen maar!
Tip
Serveer deze burger met zoete aardappel frietjes!
Dit recept is in samenwerking met chef-kok Kosta Manetas.
Bekijk de materialen