categorieën


Meer braadbaas


Pulled Pork

Van fast food naar slow food.

5

ingrediënten

veel

minuten

168

calorieën

Aan de slag!

  1. Smeer het vlees in met de Franse mosterd en breng op smaak met de angus & oink sweet bones & butts rub.
  2. Leg het gekruide vlees in een pan of ovenschaal met deksel en giet er 100 ml water bij. 
  3. Laat het een nacht garen op je bbq of zet het 6-8 uur in de oven op 130°C. De garingstijd is afhankelijk van het gewicht en de dikte van je vlees.
  4. Na het koken verwijder je al het vet en water. Laat het bruikbare varkensvlees afkoelen. 
  5. Trek het afgekoelde vlees uit elkaar en meng het met de angus & oink dirty barbie espresso x bourbon sauce.

Tip

Voor een overheerlijke rooksmaak zet je de pulled pork voor het afkoelen nog even zonder deksel op je bbq.

Dit recept is in samenwerking met chef-kok Kosta Manetas.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

  • 500 gram varkensschouder of procureur
  • 30 gram Franse mosterd
  • 30 gram angus & oink sweet bones & butts
  • 50 gram angus & oink dirty barbie espresso x bourbon sauce
  • 100 ml kraanwater