Aan de slag!
Cheesy bbq paprika's
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de snackpaprika’s doormidden, laat het kroontje zitten. Verwijder de zaadlijsten, vul de helften met de roomkaas en strooi hier wat Tex Mex geraspte kaas overheen. Wikkel om elke snackpaprika een plak coburgerham, zet vast met een cocktailprikker en bestrooi deze met de Blues Hog Original Dry Rub.
- Doe de paprika’s voor 10 minuten in de oven.
Flammkuchen met geitenkaas, parmaham en walnootjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenrek met bakpapier. Snipper de rode ui alvast.
- Smeer het flammkuchen deeg in met crème fraiche en top deze met de rode ui, geitenkaas, parmaham en walnootjes.
- Bak de flammkuchen af voor 12 minuten in de oven.
- Snij de flammkuchen in gelijke punten.
Italiaanse bladerdeegbakjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer een cupcakehouder in met boter, doe hier de vellen bladerdeeg in. Vouw de vellen bladerdeeg tot bakjes. Doe in de bakjes een bakpapiertje en vul deze met blindbakvulling. Bak dit af voor 10-12 minuten op 190 graden. Haal hierna de velletjes met blindbakvulling eruit en bak dit voor nog zo’n 5-7 minuten op 190 graden.
- Snij de paprika, tomaat en rode ui in blokjes. Besprenkel dit met wat olijfolie en strooi de Italiaanse kruiden, peper en zout daaroverheen. Bak dit in de oven voor 8 minuten.
- Laat de bakjes afkoelen en vul deze vervolgens met het paprika- en tomaatmengsel. Kruimel hier de feta overheen.
Tip
Naast speciale blindbakbonen kun je ook gedroogde bonen/kikkererwten, ongekookte rijst of spliterwten gebruiken als vulling. Houd er wel rekening mee dat je deze daarna niet meer kunt eten. Nog een keer gebruiken als blindbakvulling kan wel!