Sinds 1850 is Emile Henry al zes generaties lang expert in het vervaardigen van hoogwaardig aardewerk van kook- en baktools. Alle producten van Emile Henry worden handgemaakt in hun werkplaats in Burgundy, F...
Sinds 1850 is Emile Henry al zes generaties lang expert in het vervaardigen van hoogwaardig aardewerk van kook- en baktools. Alle producten van Emile Henry worden handgemaakt in hun werkplaats in Burgundy, Frankrijk. In 1911 brak Emile Henry door met zijn "Ruffled pie dish" wat nogsteeds een iconische bakvorm is van dit merk. Doordat Emile Henry staat voor kwaliteit en in Frankrijk wil blijven produceren kan de productietijd wat grillig zijn, maar de kwaliteit zal voor altijd fantastisch blijven.
Het is een zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen. De pan gaat generaties lang mee. De pannen vervormen niet en zijn ovenbestendig. Opwarmen en afkoelen duurt wat langer, maar eenmaal warm blijft die dat ook heel lang. Was de pan niet met de vaatwasser.
carbon steel pannen
Zijn lichter dan gietijzer en worden sneller heet. Deze pannen zijn ingebrand voor een synthetische anti-aanbaklaag. Warm de pan op na het afwassen om hem volledig droog te maken. Hiermee voorkom je roest.
stainless steel (rvs) pannen
RVS is erg licht en roest niet. Ook zijn ze vaatwasserbestendig. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge temperaturen maar koelen ze snel af.
koperen pannen
Deze pannen zien er niet alleen stijlvol uit, maar ze zijn ook erg duurzaam. Goed koper betekent helaas niet goedkoper, maar de kwaliteit is fantastisch. Ga je aan de slag met professionele gerechten zoals sauzen, jam en risotto waarbij je een perfecte temperatuur moet hebben? Dan is de koperen pan de perfecte keuze.
aluminium pannen
Voor een lagere prijs lever je wat kwaliteit in maar zijn wel erg prettig in gebruik. Het zijn lichte pannen die makkelijk zijn schoon te maken. Ze hebben een uitstekende warmtegeleiding en zijn daarom snel klaar voor gebruik.