Pannen
Messen
Keukengerei
Keukenapparatuur
Barbecue-Pizza
Kookboeken
Bakken
Tableware
Food-Drinks
Cadeautips
HORL 2
Met de stijlvolle messenslijpers van HORL zijn je messen in slechts enkele minuten zo scherp als nieuw. Een slim ontwerp maakt het slijpen van messen makkelijker en een stuk leuker. Een echt Duits familiebedrijf dat deze prachtige productenproduceert in hun geboortestreek, het Zwarte Woud.
Walnoot & Eiken
De populairste modellen. Verkrijgbaar in Eiken- en Walnoothout.
Geschikt voor een 15 & 20 graden slijphoek Verwisselbare slijpschijven Keramische slijpsteen Slijpen duurt langer dan bij het Pro model Bekijk HORL Walnoot | €159 Bekijk HORL Eiken | €159Pro
Het allerbeste wat HORL te bieden heeft. Slijpt 3x sneller en heeft een high-end aluminium afwerking.
Alle voordelen van Walnoot & Eiken Aluminium afgewerkt Slijpt 3x sneller Zwaarder dan andere modellen Bekijk HORL Pro | €349Cruise
Het instapmodel van HORL. Slijpt net zo goed als de Walnoot & Eiken. Wel alleen Europese messen.
€40 voordeliger Geen verwisselbare stenen Enkel Europese messen (20 graden) RVS aanzetsteen Bekijk HORL Cruise | €119Hoe werkt het?
De HORL® is een van de makkelijkste tools om jouw messen te slijpen. De volgende stappen helpen jou op weg naar een vlijmscherp mes.
- Kies voor de slijphoek van 15 of 20 graden en zet het mes tegen de magnetische kant van het blok. Japanse messen zijn over het algemeen in een hoek van 15 graden geslepen, Westerse messen in 20 graden.
- Begin met de diamanten kant van de slijper. Haal deze vloeiend heen en weer langs het gehele mes zonder al te veel druk. Doe dit ongeveer 1 minuut. Als je voor het eerst je mes slijpt, doe het dan 5 minuten.
- Gebruik de keramische/RVS kant van de slijper om het mes glad en vlijmscherp te krijgen, dit doe je ongeveer 1 minuut.
- Herhaal dit hierna voor de andere kant van het mes.
De HORL Slijpstenen
Naast de messenslijpers biedt HORL ook extra slijpstenen aan om je messen nog scherper te slijpen. Let op: om de fijnere steen te gebruiken moet je altijd eerst slijpen met de steen die minder fijn is. Dus je werkt van grof naar fijn toe.
- Grind: Voor messen die erg beschadigd zijn.
- Define (#400 Grid): De standaard meegeleverde steen.
- Hone (#1000 grid): De Keramische slijpsteen.
- Fine (#3000 grid): Uitbreiding voor een scherper resultaat.
- Extra Fine (#6000 grid): Uitbreiding voor een nog scherper resultaat.
- Kagami: Extreem scherp resultaat voor alle soorten messen.
Populairste accessoires
De accessoires van HORL zijn perfect om je slijpresultaat naar een nog hoger niveau te tillen, of om je slijper mooi op te bergen.
Leren Strip
€29
Na het slijpen blijven er staalresten op het lemmet zitten. Deze strip haalt dit perfect weg.
Bekijk Leren StripPremium Slijpset
€119
Breid je HORL uit met de #3000 en #6000 grid slijpstenen voor een nog scherper resultaat. Met Leren Strip.
Bekijk Premium SlijpsetDock 'Graphite'
€49
Etaleer je slijper op je keukenblad met deze prachtige dock. .
Bekijk Dock 'Graphite'Slijpsteen 'Grind'
69
Messen kunnen chippen en beschadigen. Met de Grind steen van HORL kan je bijna alle messen weer herstellen.
Bekijk Slijpsteen 'Grind'Veelgestelde vragen
Kom je er nog niet uit? Mail vooral naar klantenservice@braadbaas.nl of bel naar 085 773 9932.
-
Kan de HORL ook messen slijpen die geen slijphoek van 15 of 20 graden hebben?
-
Wat is het verschil tussen de walnoot, eiken, cruise & pro?
-
Kan de HORL2 ook lage en hoge messen slijpen?
-
Wat is het verschil tussen de HORL2 en een wetsteen?
-
Hoe kan ik de slijpsteen en keramische schijf schoonmaken?
-
Kan ik ook Damascus messen slijpen?
-
Hoelang gaat de meegeleverde slijpsteen mee?
-
Is elk keukenmes magnetisch?
-
Heb je water nodig voor het slijpen met de HORL?
-
Moet ik mijn mes op 15 of 20 graden slijpen?
-
Kan ik ook kartelmessen slijpen met de HORL?
Complete assortiment
Messenslijper 'Walnoot'
Messenslijper 'Eiken'
Messenslijper 'Cruise'
Leren Strip
Premium Slijpset
Messenslijper 'Pro'
Bazenkeuze voor professioneel gebruik