categorieën


meer braadbaas


over pannen materialen

(giet)ijzeren pannen

Het is een zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen. De pan gaat generaties lang mee. De pannen vervormen niet en zijn ovenbestendig. Opwarmen en afkoelen duurt wat langer, maar eenmaal warm blijft die dat ook heel lang. Was de pan niet met de vaatwasser.

carbon steel pannen

Zijn lichter dan gietijzer en worden sneller heet. Deze pannen zijn ingebrand voor een synthetische anti-aanbaklaag. Warm de pan op na het afwassen om hem volledig droog te maken. Hiermee voorkom je roest.

stainless steel (rvs) pannen

RVS is erg licht en roest niet. Ook zijn ze vaatwasserbestendig. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge temperaturen maar koelen ze snel af.

koperen pannen

Deze pannen zien er niet alleen stijlvol uit, maar ze zijn ook erg duurzaam. Goed koper betekent helaas niet goedkoper, maar de kwaliteit is fantastisch. Ga je aan de slag met professionele gerechten zoals sauzen, jam en risotto waarbij je een perfecte temperatuur moet hebben? Dan is de koperen pan de perfecte keuze.

aluminium pannen

Voor een lagere prijs lever je wat kwaliteit in maar zijn wel erg prettig in gebruik. Het zijn lichte pannen die makkelijk zijn schoon te maken. Ze hebben een uitstekende warmtegeleiding en zijn daarom snel klaar voor gebruik.

Filteren

sorteren
Prijs
Producttype
Merk

Aanzetstalen

Een goed begin is het halve werk! Start daarom jouw snijsessie met een kort momentje van aanzetten. Het is super simpel en heel effectief.

Alles over messen

Bezoek Kennisbank

Diamanten Aanzetstaal Olive
Forged

Diamanten Aanzetstaal Olive

59,95 70,95
Diamanten Aanzetstaal Sebra
Forged

Diamanten Aanzetstaal Sebra

60,95 70,95
nieuw
Diamanten Aanzetstaal Brute
Forged

Diamanten Aanzetstaal Brute

67,50 70,95
Aanzetstaal (diamantslijper) 26cm
Zwilling

Aanzetstaal (diamantslijper) 26cm

56,95 66,95

alles over Aanzetstalen

Aanzetstalen

Een aanzetstaal, ook wel slijpstaal genoemd, is een instrument dat wordt gebruikt om de snede van een mes te slijpen en te behouden. Aanzetstalen zijn gemaakt van hard materiaal, zoals hoogwaardig staal of diamant, en hebben een ruwe of gekartelde textuur om het mes te helpen slijpen.

 

Hoe gebruik je een aanzetstaal?

1. Houd het mes met de snede naar beneden vast en houd het aanzetstaal met de ruwe kant naar boven. 

2. Plaats de punt van het mes op het aanzetstaal en beweeg het mes naar voren en naar achteren over het aanzetstaal, terwijl je de snede tegen de ruwe kant drukt. Gebruik licht druk en beweeg het mes in een rechte lijn van de punt naar het heft. 

3. Slijp beide kanten van het mes op deze manier. Slijp elke kant ongeveer tien tot twintig keer, afhankelijk van hoe bot het mes is. 

4. Test het mes door ermee te snijden in een stuk papier. Als het mes gemakkelijk en zonder moeite door het papier snijdt, is het klaar om te gebruiken. Als het nog steeds bot is, slijp het dan nog een paar keer. 

5. Maak het mes schoon en droog het af voordat je het weer opbergt.

aanzetstaal kopen?

Bij braadbaas vind je verschillende soorten aanzetstalen van een aantal merken. Elk van hoogwaardige kwaliteit, zodat jij er lekker lang mee kunt aanzetten. De aanzetstalen van Forged zien er niet alleen stoer uit, maar zijn ook nog eens van hele goede kwaliteit. De diamanten coating zorgt voor een hele lichte slijping, waarmee je als het ware een nieuw snijvlak creëert.