categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!

Leestijd: 5 minuten

5 Messensets voor de beginnende chef 👨🏽‍🍳

We hebben de 5 beste messensets voor de beginnende (thuis)chef geselecteerd. Breng jouw kookskills hiermee naar het volgende niveau!

Heb jij ontdekt hoeveel plezier het geeft om in de keuken bezig te zijn met heerlijke ingrediënten? Misschien begint koken een echte hobby van je te worden of heb je zelfs al besloten om je in te schrijven voor een koksopleiding. Als je op dat punt in je kook-avontuur aangekomen bent, begint het zeker ook te kriebelen om een goede messenset te ownen?

Daarom hebben wij een selectie gemaakt van vijf messensets die zeer geschikt zijn voor de beginnende chef. Bij het selecteren van deze messensets hebben we gekeken naar drie criteria:

 1. Prijs: Een goede messenset hoeft niet extreem duur te zijn.
 2. Samenstelling: Zoveel mogelijk snijklussen met zo min mogelijk messen.
 3. Kwaliteit: Scherpte, balans en andere kenmerken

 

Messenset 3-delig 'Prof S' van Zwilling

1. Messenset 3-delig ‘Prof S’ van Zwilling

  De eerste messenset van Zwilling in deze lijst. De 3-delige messenset ‘Prof S’ wordt overal ter wereld door zowel de professionele chef als de thuischef met veel plezier gebruikt. Elk mes uit deze driedelige set is vervaardigd uit een bijzondere roestvrije staalsoort die zelfs bij frequent gebruik lang meegaat. Elk lemmet is gesmeed uit één stuk staal en in ijs gehard, waardoor het niet alleen flexibel is, maar ook bestand is tegen corrosie en langdurig vlijmscherp blijft. 

  De steun op de klassieke kunststof greep met drie klinknagels voorkomt dan weer dat je vingers wegglijden. Door de naadloze overgang tussen de steun en het lemmet ligt het mes altijd comfortabel in de hand, welke snijtechnieken je ook gebruikt.

  De ‘Prof S’ lijn van Zwilling is zeer uitgebreid, waardoor je op termijn makkelijk kunt uitbreiden met andere messen uit deze lijn. 

  Deze messenset bestaat uit:

  • Koksmes 20cm met een breed lemmet. Deze gebruik je voor het snijden van vlees, harde groenten, fruit en bijvoorbeeld voor het fijnhakken van noten.
  • Vleesmes 16cm waar je rauw vlees mee snijdt precies zoals jij het wilt.
  • Schil- en garneermes 10cm om groenten en fruit mee schoon te maken en te snijden.

  Messenset 3-delig G-2561 van Global

  2. Messenset 3-delig G-2561 van Global

  Global messen kunnen niet ontbreken in deze lijst. Al sinds 1985 behoren deze Japanse messen tot de bestverkochte messen ter wereld. Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal en er is geen ander messenmerk wat dit staal mag gebruiken.

  Het handvat is het meest in het oog springende onderdeel van de Global messen. De kleine kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Daarnaast is het handvat hol en gevuld met zand, waardoor het mes heel gebalanceerd in je hand ligt. 

  Global-messen zijn convex geslepen. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een U-vorm. Hierdoor is de snede veel sterker. Ook deze convex gesneden messen kun je zelf slijpen met een slijpsteen.

  Deze messenset bestaat uit:

  • G-2 Koksmes 20cm waar je al je veelzijdige snijklussen mee klaart.
  • GS-61 Broodmes 16cm is een compact en handzaam bagel- en broodmes. Met de scherpe kartels snij je makkelijk door hard brood heen.
  • GS-5 Groentemes is de compacte en sterke groentesnijder waarmee je makkelijk kunt wiegen door de gebogen snede.

  Messenset 3-delig G-2111 van Global

  3. Messenset 3-delig G-2111 van Global

  Net als de andere messenset van Global in dit rijtje, zijn deze messen gemaakt van het gepatenteerde Cromova-18 staal. Deze messen komen zelfs uit dezelfde lijn als de andere messenset, alleen de samenstelling is anders. Deze messenset bevat naast het koksmes namelijk een officemes en fileermes. Met het flexibele fileermes kan je aan de slag met het fileren van vlees en vis en het officemes helpt je bij al je kleine snijklussen, zoals het snijden van groenten, fruit en aardappelen.

  Deze messenset bestaat uit:

  • GS-1 Officemes 11cm helpt je bij het snijden van kleinere snijklussen, zoals groenten, fruit en aardappelen.
  • G2 Koksmes 20cm waar je al je veelzijdige snijklussen mee klaart.
  • GS-11 Fileermes 15cm waar je gemakkelijk je verse vis of vlees mee fileert. 

  Messenset 3-delig 'Gourmet' van Wusthof

  4. Messenset 3-delig ‘Gourmet’ van Wüsthof

  Met een prachtige prijs-prestatieverhouding krijgen de niet-gesmede ‘Gourmet’ messen van Wüsthof een speciale plaats in deze lijst. Deze messenset springt eruit op basis van intuïtieve en lichtgewicht hantering. Als extra krijg je bij deze messenset een gratis Wüsthof messenslijper.

  Elk niet-gesmeed mes in de Gourmet-serie toont de typische hoogwaardige kwaliteit van Wüsthof, waarbij elk lemmet met laser is gesneden en gehard tot een hoge hardheid van 56 Rockwell. Het meertraps productieproces resulteert in een behendige, lichtere versie van zijn gesmede tegenhanger, waardoor Gourmet-messen een betaalbaar en kwalitatief startpunt zijn voor zowel nieuwe als ervaren koks.

  Deze messenset bestaat uit:

  • Officemes 12cm voor het fijnhakken van sjalotten, uien, kruiden en het schoonmaken en snijden van groenten.
  • Trancheermes 16cm voor het perfect snijden van (rund)vlees en fruit en groenten.
  • Koksmes 20cm voor snijden, hakken, dobbelen van allerlei soorten voedsel.
  • Messenslijper ‘Gourmet’ (gratis) voor het aanzetten en slijpen van je messen.

   

  Messenset 3-delig 'four star' van Zwilling

  5. Messenset 3-delig ‘FOUR STAR’ van Zwilling

  Laat je niet in de luren leggen door de traditionele look van deze messenset. De Four Star messenset van Zwilling combineert traditie namelijk met kwaliteit en innovatie. Deze messen zijn (net als de ‘Prof S’ lijn) gemaakt uit één stuk staal en volgens een innovatief procedé uitgehard in ijs. Deze techniek maakt de messen beter bestand tegen corrosie en schokken en stoten. 

  Deze messen hebben een naadloze overgang tussen de kunststof greep en het roestvrijstalen lemmet, wat voor extra hygiëne en stevigheid zorgt. Door het ergonomische handvat ligt het mes heel comfortabel in je hand. Deze messen zijn licht en flexibel, wat fijn is bij langere snijklussen.

  Deze messenset bestaat uit:

  • Officemes 10cm voor het snijden van al je groenten, fruit en aardappelen.
  • Universeelmes 13cm (gekarteld) vooral handig voor het snijden van tomaten, brood en (harde) kaas.
  • Koksmes 20cm voor het snijden van vrijwel alle snijklussen in de keuken.

   

  Wil je meer weten over messen, bekijk dan eens onze kennisbank pagina over messen. We hopen dat jij uit deze ‘5 messensets voor de beginnende chef’ een geschikte keuze kunt maken. Voor ons is het een zekerheidje dat, welke keuze je ook maakt, je heel veel plezier gaat beleven aan je nieuwe messenset. En daarom sluiten we deze blog ook graag af met onze slogan: Lekker, chef!