categorieën


meer braadbaas


kennisbank

Messen

Hier vind je alle informatie over messen!

Leestijd: 3 min.

Messen slijpen doe je zo!

Zelfs de beste messen worden botter door gebruik. Om altijd als een warm mes door de boter te glijden is het belangrijk om regelmatig je messen te slijpen. Je kan je messen naar een professionele messenslijper brengen, maar een echte braadbaas gaat thuis aan de slag! Met de juiste tools en een beetje geduld word jij een meesterslijper.

Lees blog

Leestijd: 4 min.

Messen slijpen met HORL®

Heb jij de messenslijper van HORL® al naast je messenblok staan? Met deze handige tool zijn je messen in no-time weer zo scherp als nieuw. In deze blog lees je alles over het ontstaan van HORL®, hoe de messenslijpers geproduceerd worden en hoe je ze het beste gebruikt.

Lees blog

Leestijd: 3 min.

Wat bepaalt de kwaliteit van je mes?

Om fijn te kunnen werken in de keuken zijn kwaliteitsvolle messen essentieel om te hebben. Wil je jouw eigen messen checken op kwaliteit? Of ben je benieuwd waar je op moet letten bij je volgende aankoop? Wij hebben de belangrijkste aspecten die bepalend zijn voor de kwaliteit van een mes voor je op een rijtje gezet.

Lees blog

Leestijd: 7 min.

Waar zijn al die messen voor?

Loop een kookwinkel of een sterrenkeuken binnen en het duizelt je van alle soorten messen. Ben jij op zoek naar nieuwe messen, of ben je gewoon benieuwd waar ze allemaal voor zijn? Wij hebben alle informatie verzameld en zorgen ervoor dat jij de weg weet te vinden in de wondere wereld van messen.

Lees blog

Leestijd: 2 min.

Hoe onderhoud ik mijn messen?

Goede messen verdienen een goede verzorging. Je moet ze gebruiken op de juiste manier, met beleid schoonmaken en zorgvuldig opbergen. Met wat extra liefde en aandacht heb je zo jarenlang plezier van je messen.

Lees blog