categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Onmisbare bbq tools 💥

Wat heb je nu allemaal nodig voor een bbq? Bekijk onze BBQ checklist met de minimale basis aan bbq tools die je nodig hebt!

Een goede barbecue begint bij de juiste bbq tools. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of net begint met barbecueën, er zijn een paar essentiële hulpmiddelen die je niet kunt missen. Daarom hebben we deze BBQ checklist samengesteld met onmisbare bbq tools. 😎

1. Waar een grill is, is een weg

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar zonder barbecue geen barbecue. Of je nu wilt barbecueën op je balkon, dakterras of in je buitenkeuken, er is altijd wel een barbecue die past. Kies bijvoorbeeld voor een compact tafelmodel of pak uit met een luxe kamado. Een tafelgrill is ideaal om mee te nemen en voor kleinere ruimtes. Een kamado is een eivormige, keramische barbecue die de mogelijkheid biedt om te roken, bakken en grillen. Naast deze twee soorten barbecues op houtskool, kun je ook kiezen voor een gas, elektrische of pellet barbecue. 

onmisbare bbq tools: een tafelgrill

2. Brandstof voor je bbq

De juiste brandstof is essentieel voor een goede barbecue. Voor zowel een kamado als tafelgrill is houtskool een goede keuze.Voor een kamado of shichirin kun je ook gebruikmaken van briketten. Deze worden minder heet dan houtskool, maar houden de hitte wel langer vast en zijn daarom ideaal voor een langere grillsessie. Om de kolen eenvoudig aan te steken, kun je aanmaakblokjes of houtwol gebruiken. Snel en efficiënt hete kolen? Kies dan voor een houtskoolstarter of de one-minute lighter van de The Bastard. Zo kun je in een mum van tijd beginnen met grillen.

3. Onmisbare bbq tools

Om het grillen soepel te laten verlopen, zijn er een paar onmisbare bbq tools die je altijd bij de hand moet hebben. Allereerst is het handig om tenminste één tang te hebben. Wil je saté of shaslick maken? Dan kun je ervoor kiezen om herbruikbare spiezen te gebruiken. Daarnaast flip je burgers het makkelijkst met een spatel. Maak je set compleet met een speciale bbq-kwast, ideaal om je vlees of vis in te vetten met boter, olie of een lekkere marinade. Al onze bbq tools vind je hier! 

onmisbare bbq tools

4. Schoon als nooit tevoren

Na een heerlijke barbecue is het belangrijk om je grill goed schoon te maken voor de volgende sessie. Om effectief vet en etensresten te verwijderen kun je het beste schoonmaakmiddel gebruiken wat ontworpen is voor barbecues. Daarnaast helpt een stevige borstel om je grillroosters grondig schoon te maken en te ontdoen van aangebrande resten. Bekijk hier al onze handige schoonmaak tools voor je bbq. 


Dus waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat je deze onmisbare bbq tools in huis hebt en steak die grill maar aan! Kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken? Bekijk dan hier onze recepten en bbq tips. 🍖