categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 2 minuten

Slijpservice: je messen weer zo scherp als nieuw 🔪

Volgend ophaalmoment is op donderdag 23 november!

Slijpservice via de Hollandse Slijpservice

We bieden de slijpservice van de Hollandse Slijpservice aan voor onze klanten. Sam, de slijper, komt de ingeleverde messen in onze winkel ophalen en brengt ze na een paar dagen weer vlijmscherp geslepen terug. In dit artikel meer uitleg over onze slijpservice.

Wanneer kun je jouw messen laten slijpen?

De eerstvolgende datum dat de ingeleverde messen bij ons worden opgehaald is donderdag 23 november. De messen zijn dinsdag 28 november weer terug bij ons in de winkel. 

Wat kost het slijpen van je messen?

Bij het inleveren van je messen tellen we de messen en het aantal centimeters dat geslepen moet worden op. We rekenen dan uit wat het slijpen voor je gaat kosten. Hieronder de prijzen waarmee we rekenen.

Keukenmessen €0,60 per cm.

Dit zijn alle gladde keukenmessen zoals koksmessen, vleesmessen, etc. Hiervoor geldt een minimum lengte van 10cm. Kortere messen mogen wel gebracht worden, maar hiervoor rekenen we een lengte van 10cm. Hoogwaardige Japanse messen zijn wat duurder, die kosten €0,85 per cm.

Let op: keramische messen kunnen helaas niet worden geslepen.

Brood/golfmessen €0,70 per cm.

Dit zijn alle messen met kartels. Ook hier geldt een vanaf lengte van 10cm. Korter mag ingeleverd worden, maar we rekenen vanaf 10cm.

Tafelmessen glad of gekarteld €4,00.

Voor tafelmessen geldt een vaste prijs voor het slijpen. Dit is voor gladde en gekartelde messen dezelfde prijs van €4,00. Dit wordt dus niet per centimeter gerekend.

Scharen €11,25 tot €21,35.

Voor scharen (keukenscharen of scharen voor stof) geldt een vaste prijs die varieert per maat. De scharen worden in 4 maten verdeeld en die worden gemeten in zijn geheel.

Maat 1 - t/m 16cm = €11,25
Maat 2 - 17 t/m 20cm = €13,90
Maat 3 - 21 t/m 25cm = €18,00
Maat 4 - 26 t/m 30cm = €21,35

Kappersscharen €33,00.

Voor professionele kappersscharen geldt een vast tarief ongeacht de soort en maat.

Tuinscharen of heggenscharen €17,65.

Ook voor tuinscharen en heggenscharen geldt een vast tarief. 

Zelf slijpen met HORL.

Wil je liever zelf je messen slijpen? Denk dan eens aan de messenslijper van HORLIn deze blog lees je hoe je jouw messen vliegensvlug weer vlijmscherp krijgt.

Horl messenslijper

 

Door op de juiste manier te snijden, op tijd te slijpen en je messen goed schoon te maken, heb je er het langste plezier van. Wat ons betreft is het de extra moeite en tijd dubbel en dwars waard. Veel snijplezier! 🔪

Vraag je je af wat voor soort messen er allemaal zijn? Bekijk dan deze blog!