categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!

Leestijd: 5 minuten

Wat maakt de MEATER zo mateloos populair?

Altijd de perfecte zalm, sappige steaks en goed gegaarde kip. Met de Meater ben je verzekerd van de perfecte kerntemperatuur. Deze betrouwbare vleesthermometer is het ideale hulpmiddel. 🥩

De Meater is echt een revolutie op het gebied van koken. Deze innovatieve thermometer berekent precies hoe lang jouw gerecht moet garen en hoe lang het daarna nog moet rusten voor het allerbeste resultaat. En dat allemaal volledig draadloos. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de Meater! 🤘

Wat is de MEATER?

Wat begon als kickstart project is uitgegroeid tot een succesvol merk dat wereldwijd beschikbaar is. De Meater is een revolutie op het gebied van koken. Het is de eerste volledig draadloze slimme vleesthermometer. De Meater meet niet alleen de kerntemperatuur van je gerecht, maar ook de omgevingstemperatuur van de BBQ, kamado, oven, pan of vuurschaal. Op basis van deze twee temperaturen berekent de Meater de perfecte bereidingstijd van jouw gerecht. In de app op je telefoon of tablet lees je gemakkelijk alle informatie af. Daarnaast ontvang je een melding wanneer jouw gerecht klaar is of een waarschuwing als de temperatuur te hoog of te laag is. Zo heb jij tijdens het koken je handen vrij!

Hoe werkt de MEATER?

 1. Voeg een food probe safety clip toe aan de thermometer en steek deze in je gerecht.
 2. Open de Meater app op je telefoon of tablet. Start een nieuwe kooksessie, selecteer je gerecht en stel de gewenste kerntemperatuur in. 
 3. Plaats je gerecht in de pan, oven of barbecue.
 4. Volg de aanwijzingen in de app. De Meater houdt de temperatuur van je gerecht en de omgeving in de gaten en berekent zo de resterende bereidingstijd. 
 5. Laat je gerecht rusten volgens de aangegeven tijd en eet smakelijk!

Meater thermometer

De voordelen van MEATER

 • Draadloze vrijheid: Geen gedoe meer met kabels die in de weg zitten. Meater is de eerste slimme thermometer die volledig draadloos is. Houd je gerecht eenvoudig in de gaten, waar je ook bent.

 • Real-time monitoring: Via de Meater app houd jij eenvoudig je gerecht in de gaten. Meater geeft de exacte kerntemperatuur, de omgevingstemperatuur en de resterende bereidingstemperatuur weer. Hierdoor heb je nooit meer last van over- of undercooking. 

 • Veelzijdigheid: Of je nu een sappige biefstuk wilt bakken, een kip aan het spit wilt grillen of een groot stuk varkensvlees langzaam wilt garen, de Meater is geschikt voor verschillende soorten vlees en bereidingsmethoden. 

De nadelen van de MEATER

 • Dikke probe: De thermometer is vrij dik, hierdoor laat de MEATER een flink gat achter in je gerecht en is hij minder geschikt voor dunne stukken vlees. De Meater 2 Plus is dunner en daarmee wel geschikt voor dunne stukken vlees.

 • Geen los display: De thermometer werkt alleen in combinatie met de app. Je kan dan ook alleen de temperatuur aflezen op je telefoon. De Meater Block daarentegen heeft wel een los display.

 • Batterij: De interne batterij van de probe zelf is niet vervangbaar.


Meater thermometer meldingen instellen

De verschillende soorten MEATERS

 • Original: De Meater Original is met zijn bereik tot 10 meter ontwikkeld voor in de keuken. Dankzij de 2 temperatuursensoren meet je eenvoudig de interne temperatuur tot 100°C en omgevingstemperatuur tot 275°C.
 • Plus: De Meater Plus onderscheidt zich van de Original met zijn indrukwekkende draadloze bereik tot 50 meter. Hij werkt verder hetzelfde als de Original. 
 • 2 Plus: Deze nieuwste versie heeft een verbeterd temperatuurbereik, hogere nauwkeurigheid en een slankere vorm. Door extra sensoren kan de kerntemperatuur (tot 105°C) met nog grotere precisie worden gemeten. Daarnaast verhoogt het Flame Guard ontwerp de hittebestendigheid tot een omgevingstemperatuur van 500°C.
 • Block: De Meater Block wordt geleverd met 4 probes inclusief genummerde clips. Ideaal wanneer je meerdere gerechten tegelijk bereidt of met verschillende warmtebronnen werkt. De kern- en omgevingstemperaturen lees je eenvoudig af in de app of op het bijgeleverde basisstation. Het basisstation functioneert daarnaast ook als oplaadstation en extender van je bereik. 

De MEATER opladen

Je laadt de Meater eenvoudig op in het bijgeleverde houten doosje. Het oplaadstation is ook draadloos en werkt op een AAA-batterij. Binnen een uur is de Meater weer opgeladen en klaar voor je volgende kooksessie. De thermometer is ideaal voor gerechten met een langere bereidingstijd, want na het opladen gaat hij ongeveer 24 uur mee. Het lichtje op het oplaadstation geeft aan of er nog genoeg spanning op je batterij zit. Is het lampje groen? Dan gaat alles goed. Kleurt je lampje rood? Dan is het tijd om de batterij te vervangen. 

  Meater Block met vier probes

  Eindeloos bereik

  De Meater Original heeft een bereik van 10 meter en zijn grote broer de Meater Plus heeft een bereik van 50 meter. Wil je een groter bereik? Dan kun je het huidige bereik eenvoudig uitbreiden met Meater Link of Meater Cloud.
  Voor Meater Link heb je een wifi verbinding en een extra telefoon of de Meater Block nodig. Via de Meater app koppel je eenvoudig het extra toestel. Leg een toestel in de buurt van de Meater zodat deze via bluetooth verbindt, via wifi kun je het tweede toestel hiermee verbinden. Zo heb je overal in en om je huis bereik. 
  Wil je tussendoor even de hond uitlaten of een boodschap doen? Dan kun je met de Meater Cloud op afstand je gerecht in de gaten houden. Hiervoor heb je de Meater link en een werkende internetverbinding nodig. Via de Meater app maak je eenvoudig een account aan voor Meater Cloud en hiermee log je op beide toestellen in. Via een netwerkverbinding kun je nu vanaf overal je gerecht in de gaten houden.

  Tips & tricks

  • Stel extra meldingen in: Zo kun je bijvoorbeeld gewaarschuwd worden wanneer de omgevingstemperatuur onder de 100 graden komt of wanneer er een bepaalde kerntemperatuur is bereikt. 
  • Sla kooksessies op: In de Meater app bewaar je gemakkelijk jouw favoriete bereidingen zodat je ze later opnieuw kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook het realtime proces delen met je vrienden zodat ze precies weten wat er op het menu staat en wanneer het klaar is!
  • Vergroot je bereik: Het bluetooth signaal van de Meater kan worden beperkt door muren, ramen en de deksel van je barbecue. Gelukkig kun je dit signaal weer versterken met behulp van Meater Link en Meater Cloud. 

  Kortom, bij Braadbaas zijn we fan van MEATER. Het is een echte must-have tool voor elke keukenprins(es) die de lekkerste gerechten wil serveren. Bekijk hier alle producten van de MEATER. 👀