categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
Lees alles over messen

Alles wat je moet weten over Wüsthof messen

In de wereld van culinair vakmanschap is de keuze van je messen net zo belangrijk als de ingrediënten die je gebruikt. Daarom nemen we in dit artikel een duik in de wereld van Wüsthof. Wij vertellen je alles over hun geschiedenis, specs en verschillende messenseries.

Veel mensen zijn verbaasd als ze ontdekken dat Wüsthof na ruim 200 jaar nog steeds in familiehanden is. Inmiddels staat de zevende generatie van de Wüsthof familie aan het roer en worden hun messen nog steeds gesmeed in Solingen, oftewel de ‘Stad der Messen’. De plek waar hoge precisie samenkomt met traditioneel vakmanschap, en dat zie je terug in de kwaliteit van de messen. 🤝

Over Wüsthof

Het begon allemaal met een klein huisje in de Weinsberg-vallei in Solingen. Johann Abraham Wüsthof richtte in 1814 zelfstandig zijn bedrijf op. Nu, meer dan 200 jaar later, is Wüsthof nog steeds een gepassioneerd familiebedrijf. Al meer dan zeven generaties lang heeft de familie Wüsthof zich toegelegd op het perfectioneren van hun messen. Hierbij combineren ze traditie met innovatie om zo uitmuntende producten te leveren. 

Wüsthof messen Classic Ikon serie

Precisie en balans

Wüsthof behoort tot de beste messenmakers van Duitsland. Een van de kenmerken die Wüsthof-messen onderscheidt, is de ongeëvenaarde precisie en balans. Voor elk mes zijn er 54 stappen nodig. Menselijke arbeid is hierbij onmisbaar. Alle messen worden gesmeed uit één stuk staal. Speciaal Wüsthof-staal wordt verhit tot 1250 graden Celsius en gevormd in de druppelsmederij. Om het de ideale hardheid van 58 Rockwell (HRC) te geven, wordt er een 3-traps uithardingsproces toegepast. Dankzij de 58 HRC zijn de stalen messen hard, maar tegelijkertijd ook flexibel en robuust. Daarnaast kun je de messen hierdoor gemakkelijk zelf slijpen. De meeste Wüsthof messen zijn aan beide kanten geslepen in een hoek van 14 graden. 

De verschillende series op een rij

Wüsthof biedt een uitgebreid assortiment messen, variërend van koksmessen en vleesmessen tot broodmessen en groentemessen. Of je nu op zoek bent naar een alleskunner in de keuken of een gespecialiseerd mes voor specifieke taken, Wüsthof heeft het allemaal. Hieronder vind je de vier verschillende series die wij aanbieden.

  • Classic Black: De Classic-serie is al generaties lang de best verkochte Wüsthof-collectie. De messen uit deze serie zijn nauwkeurig gesmeed uit één stuk staal, hebben roestvrijstalen klinknagels voor extra duurzaamheid en een volledige bolster voor optimale balans en veiligheid. Heb je grote handen? Dan kan het zijn dat het handvat wat klein aanvoelt, de Classic Ikon is dan een betere keuze. 
  • Classic Ikon: Ook deze Wüsthof serie is erg populair. Het licht gekromde handvat ligt heerlijk in de hand en geeft je veel controle tijdens het snijden. Door de speciale vorm van de krop kun je de gehele lemmetlengte gebruiken en slijpen.
  • Gourmet: De messen uit de Gourmet serie zijn gemaakt van gestanst staal. Hierdoor zijn de messen dunner en lichter dan gesmede messen. De messen worden met een laser uit één plaat gesneden in plaats van gesmeed, waardoor ze goedkoper zijn dan de andere series. Dit maakt het de ideale starterset. 
  • Performer: Deze serie heeft een strak en opvallend ontwerp door de volledig zwarte kleur. De matzwarte coating ziet er niet alleen vet uit maar zorgt er ook voor dat de buitenlaag een hardheid heeft van 106 HRC en het mes beschermt is tegen krassen en zuren.  
Wüsthof messen performer

Een lang messenleven

Om zo lang mogelijk van je messen te kunnen genieten biedt Wüsthof ook verschillende opbergmogelijkheden. Deze zorgen ervoor dat je jouw messen hygiënisch, veilig en goed beschermd kunt opbergen. Hang je messen bijvoorbeeld op aan een magneetstrip. Zo heb je altijd je messen binnen handbereik zonder dat ze kostbare ruimte op je aanrecht innemen. Liever je messen uit het zicht? Kies dan voor mesbeschermers of een messenblok voor in je keukenla. Reinig je messen daarnaast direct na gebruik met de hand. Gebruik hiervoor warm water, een zachte doek en wat afwasmiddel. Stop je Wüsthof messen liever niet in de vaatwasser omdat ze hierin kunnen beschadigen. 

 Wüsthof mes en aanzetstaal

We hopen dat je door dit artikel weer een stukje wijzer bent geworden in de wondere wereld van Wüsthof-messen. Bekijk hier alle producten van Wüsthof of lees hier onze andere kennisbank artikelen over messen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons dan gerust een berichtje, we helpen je graag! 🙌