categorieën


Meer braadbaas


Braadbaas Cheeseburger

kaas is baas!

10

ingrediënten

30

minuten

wel wat

calorieën

Aan de slag!

  1. Van fast food naar slow food; voor deze burger neem je de tijd. Start met het maken van de pulled pork. Gaar deze de nacht van te voren op de bbq of overdag in de oven.
  2. Ook je sticky onions kan je van te voren bereiden. Het recept daarvoor vind je hier. 
  3. Dan is het nu tijd om te starten met je burger! Snijd een bol door en besmeer deze met boter. Toast de besmeerde kanten goudbruin op de bbq of in een pan.
  4. Bestrooi de bacon met de angus & oink sweet bones & butts rub en grill deze krokant. 
  5. Warm de sticky onions op en grill ondertussen de burger op de gewenste garing. Als de burger bijna klaar is leg je de cheddar erop zodat deze lekker kan smelten. 
  6. Stapelen maar! Start met  je sticky onions en leg hier bovenop wat sla. Vervolgens voeg je de patty met gesmolten cheddar toe. Top je burger af met de pulled pork, dunne plakken augurk en je krokante bacon. 
  7. Deksel erop en genieten maar!

Tip

Voor de lekkerste burger patty’s gebruik je de volgende samenstelling: 

  • 60% chuck - schouder/onderrib
  • 25-30% brisket - borst/klapstuk
  • 10-15% vet - indien mogelijk dry age afsnijdsel

Draai het gehakt zonder kraakbeen of harde delen door een grove plaat en meng er geen smaakstoffen zoals zout doorheen.

Dit recept is een samenwerking met chef-kok Kosta Manetas.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

per burger

  • brioche bol
  • angus & oink sweet bones & butts rub
  • plakje cheddar
  • augurk
  • kropsla
  • boter
  • bacon
  • burger patty
  • pulled pork
  • sticky onions