Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Scheid de eidooiers van het eigeel goed en bewaar beide apart.
- Klop de eiwitten met het zout en de suiker totdat deze stevig is en glanst. Voeg daarna de poedersuiker, de maizena en het azijn erdoor. Meng nog even kort door.
- Maak daarna kleine hoopjes van ongeveer 10 centimeter op een bakplaat met bakpapier. Je kunt met dit recept ongeveer 8 schuimhoopjes maken.
- Duw zachtjes met de achterkant van een lepel de hoopjes iets platter.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de schuimhoopjes ongeveer 1,5 uur. Doe daarna de oven uit en laat de deur nog enkele uren dicht. Hoe langer de schuimpjes drogen, hoe knapperiger ze worden.
- Serveer met verse aardbeien en slagroom!
Tip
Dit is het favoriete gerecht van chef Michka Chel uit haar kookboek "Koken op een eiland van klei". Ze leerde koken in Italië, werkte in verschillende restaurants in Nederland en begon 7 jaar geleden haar eigen kookstudio. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan het uitgebreide interview!