Aan de slag!
- Voor een overheerlijke portsaus snijd je de sjalotten eerst in grove stukken. Bak de sjalotten ongeveer 5 minuten in de pan met een 1 eetlepel boter.
- Meng de port en bouillon in een maatbeker en voeg toe aan de sjalotten.
- Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe. Blijf ondertussen goed roeren totdat de ontbijtkoek is opgelost. De portsaus moet ongeveer 18 minuten pruttelen tot deze wat is ingedikt. Zeef de saus voordat je het over de hertenbiefstuk giet.
- Dep de hertenbiefstuk met keukenpapier droog. Kruid de steak langs beide kanten met peper en zout. Verhit de pan op het vuur en voeg daar 1 eetlepel boter bij. Schrooi beide zijdes van de biefstuk dicht.
Tip
Laat de biefstuk 3-5 minuten rusten zodat het sap zich goed in het vlees kan verspreiden. Dan kan jij ondertussen mooi de overgebleven port opzuipen.
Bekijk de materialen