categorieën


Meer braadbaas


Leestijd: 3 minuten

De lekkerste paasbrunch recepten 2024 🐰

Ben je nog op zoek naar lekkere inspiratie voor het paasontbijt of de paasbrunch? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog delen we 5 overheerlijke paasrecepten.

Vers geperste sapjes, een lekkere paasstol en een gekookt eitje zijn onmisbaar tijdens Pasen. Het is natuurlijk nog veel leuker om de hele tafel vol te zetten met warme en koude hapjes. Om je wat inspiratie te bieden hebben we 5 overheerlijke paasrecepten voor je op een rij gezet. Van hartig tot zoet, er is voor ieder wat wils! 🐣

1. Egg Brûlée

Per persoon: 1 ei, snufje zout en wat suiker.

Een romig roerei, een goed gevulde omelet of toch liever een zacht gekookt eitje? Eieren kun je op heel veel manieren bereiden. Wil je graag indruk maken op je gasten, brand er dan op los met de egg brûlée! Kook je eieren precies 5,5 minuut en laat ze goed schrikken in koud water. Pel de eieren, snijd ze doormidden en besprenkel ze met wat zout en een laagje suiker. Pak je brander erbij en karamelliseer de suiker voor een overheerlijk zoet en zacht eitje zoals je nog nooit eerder hebt geproefd. In deze video zie je hoe wij hem maken!

Paasbrunch recepten 2024: Brioche Wentelteefjes

2. Brioche Wentelteefjes

Voor 8 wentelteefjes: 1 brioche brood, 2 eieren, 150 ml melk, 1 tl vanille-extract, snufje kaneel, boter, ahornsiroop en vers fruit naar keuze.

Snijd je brioche brood in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik. Meng in een ondiepe kom de eieren, melk, het vanille-extract en een snufje kaneel tot een glad mengsel. Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de plakjes brioche brood door het mengsel en bak ze tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn. Serveer de wentelteefjes warm met wat vers fruit en een scheutje ahornsiroop voor een zoete finishing touch.

3. Ei uit een Pannetje

Voor 4 mini-pannetjes: boter, 4 plakjes ham, 4 el crème fraîche, 4 eieren, basilicum, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet vier mini-braadpannen in met wat boter. Leg in elk pannetje een plakje ham en schep hier een eetlepel crème fraîche op. Breek boven elk pannetje een ei en breng op smaak met wat basilicum, peper en zout. Bak de eieren voor 15 minuten gaar in de oven en serveer met geroosterd brood. Varieer door extra groente toe te voegen zoals spinazie, doperwtjes of tomaatjes.

4. Rosbief Rolletjes

Voor 4 wraps: 4 wraps, 8 plakjes rosbief, 40 gr rucola, 100 gr zongedroogde tomaten, 2 el mayonaise, 1 el groene pesto, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje peper.

Meng in een bakje de mayonaise en groene pesto door elkaar en snijd de zongedroogde tomaten klein. Smeer het mayonaise-pesto mengsel over elke wrap en beleg ze vervolgens met rosbief. Verdeel de rucola, zongedroogde tomaten en wat Parmezaanse kaas over de wraps. Breng ze op smaak met een snufje peper. Rol de wraps strak op en snijd ze in stukjes. 

Paasbrunch recepten 2024: carrot pancakes

5. Carrot Pancakes

Voor 9 pannenkoekjes: 130 gr zelfrijzend bakmeel, snufje kaneel, 30 gr walnoten, 125 gr geraspte wortel, 1 zakje vanillesuiker, 200 ml melk, 1 ei, boter en 2 el kwark.

Mix het meel, een snufje kaneel, de vanillesuiker, het ei en de helft van de melk tot een glad beslag. Voeg hierna beetje bij beetje de rest van de melk toe. Hak de walnoten fijn en voeg deze samen met de geraspte wortel ook toe aan het beslag. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Serveer de pannenkoekjes met een schepje kwark. 

Ga jij een van onze paasrecepten uitproberen? Lekker, chef. Wist je trouwens dat we dit jaar een hele toffe paasactie hebben? In de week voor Pasen maak je bij elke bestelling namelijk kans op €50 shoptegoed! Hier lees je de spelregels voor deze actie. Fijne Pasen! 🐰