categorieën


Meer braadbaas


Scoor de mooiste moederdag cadeaus!
Scoor de mooiste moederdag cadeaus!

Paella met Skottsberg 🥘

Dompel je onder in Spaanse sferen, vamos!

15

ingrediënten

90

minuten

379

calorieën

Aan de slag!

  1. Breng het water aan de kook en voeg hier de blokjes groentebouillon aan toe. 
  2. Zet de Skottsberg paellapan op het vuur en giet hier een flinke scheut olijfolie in.
  3. Bak de kippenpoten in zo’n 15-20 minuten gaar, leg deze hierna even aan de kant. 
  4. Fruit de uien, knoflook, paprika en rode peper voor enkele minuten in de paellapan.
  5. Kneus de saffraan met een lepeltje, voeg deze toe aan de bouillon en laat dit weken voor 10 minuten. 
  6. Snij de chorizo in plakjes en bak deze 5 minuten mee met de ui, knoflook, paprika en peper.
  7. Schenk de wijn voorzichtig in de paellapan, laat dit enkele minuten pruttelen en voeg hier de paella rijst aan toe. 
  8. Voeg de bouillon in delen toe, elke keer als de rijst droog wordt zet je deze weer onder een nieuw laagje bouillon. 
  9. Bak de witte bonen mee voor 5 minuten.
  10. Als de rijst redelijk gaar begint te worden doe je zeevruchten en de doperwten in de pan. De zeevruchten zijn binnen 8 minuten gaar.
  11. Wanneer de rijst gaar is strijk je de paella glad, leg de kippenpoten hier bovenop. Zet het vuur laag en laat het voor 10 minuten doorgaren. 
  12. Snij de citroenen in partjes, hak wat peterselie fijn en decoreer hiermee de paella. Zet de paellapan op een serveerplank van Skottsberg voor een stoere uitstraling. Buen provecho!

 

Tip

Zure ingrediënten, zoals witte wijn of tomaten, kunnen de natuurlijke antiaanbaklaag aantasten. Geen paniek! Verwijder de eventuele roest en brand de pan opnieuw in met olie. Zo is jouw pan weer klaar voor een nieuw avontuur.

Maak jouw Skottsberg pan niet zo maar schoon met afwasmiddel. Het zuur in de zeep tast namelijk de antiaanbaklaag aan. Laat de pan afkoelen na het koken en spoel deze daarna af met heet water. Met een afwasborstel kan je de voedselresten gemakkelijk verwijderen. En nee… dit is niet vies. De vetten uit de gerechten die jij maakt zorgen er namelijk voor dat de antiaanbaklaag steeds beter wordt.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 500 gr kippenpoten 
  • 450 gr zeevruchtenmix 
  • 90 gr chorizo 
  • 2 uien
  • 1 paprika 
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gr witte bonen
  • 40 gr doperwten 
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 zakje saffraan sliertjes
  • 350 gr paella rijst