categorieën


Meer braadbaas


t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!
t/m 14 juni 25% Kassakorting op alles van Forged!

St. Louis Style Ribs

Naar recept van @grilltimster 🔥

5

ingrediënten

Best wat

minuten

284

calorieën

"Een makkelijk recept dat eigenlijk nooit teleurstelt. Daar houd ik van! De Pigasus rub van Angus & Oink bevat bacon, honing en jalapeño. Lekker pittig met een zoetje en de hartige smaak van bacon. Gecombineerd met de rokerige PitBoss saus van Angus & Oink maken dit dé ribs waar je je vingers bij aflikt. Aftoppen met wat gehakte lente-ui en verse peper. Genieten! Laten we aan de slag gaan." - Tim

Aan de slag!

  1. Ontvlies de ribben aan de achterkant door een vork te steken tussen de rib en het vlies en hier aan te trekken. Voorzie je spareribs van de rub aan zowel de voor- als achterkant en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Start je barbecue, smoker of grill op en verhit ‘m op 120 °C. Als de barbecue of smoker op temperatuur is dan strooi je wat Cherry Rookhout op de gloeiende kolen. Hierna leg je het vlees op indirecte hitte op de barbecue met de vleeskant naar boven. 
  3. Prik je vleesthermometer in het dikste gedeelte van de ribben en leg ze op de BBQ. Na 2,5 uur pak je de ribben in aluminiumfolie en giet je er wat Coca Cola overheen (niet te veel!). En zo blijf je de ribben doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 95 °C hebben bereikt. 
  4. Nu pak je ze uit en voorzie je ze van de Pitboss barbecuesaus – nog 30 – 60 minuten terug op de grill en daarna kun je heerlijk gaan genieten van je St. Louis Style Ribs! 
  5. Let op – houd je temperatuur constant – vooral bij de laatste fase, want je wilt niet dat de suikers van de barbecuesaus gaan verbranden. De vleesthermometer van The Meater is je beste vriend bij dit klusje. Geniet ervan! 

 

Tip

Is dit recept helemaal in jouw straatje? Bekijk dan ook de andere recepten van Tim op zijn Instagram @grilltimster of check www.grilltimster.com eens.

Bekijk de materialen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1.6 kg Sparerribs St. Louis Style  
  • Angus & Oink Pigasus Rub – naar smaak 
  • Angus & Oink Pitboss BBQ saus – naar smaak 
  • 1 blikje Cola 
  • 1 bosje lente-ui