categorieën


Meer braadbaas


Lees alles over messen

Global messen kopen? Dit moet je weten.

Met Global messen heb je de juiste tools in huis om je kookskills naar een volgend niveau te tillen. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van Global messen, welke voordelen een Global mes heeft en welke series er zijn.

Alles wat je moet weten over Global messen 🔪

Is het tijd voor een nieuw avontuur in jouw keuken? Met Global messen heb je de juiste tools in huis om je kookskills naar een volgend niveau te tillen. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van Global messen, welke voordelen een Global mes heeft en welke series er zijn.

Waar komen Global messen vandaan?

Wat direct opvalt bij Global messen, is het unieke ontwerp. Het mes lijkt uit één stuk metaal te bestaan, is vlijmscherp en heeft kuiltjes in het handvat. Het is een aanname, maar wij denken dat er geen mes is dat zo herkenbaar is als de messen van Global. Het oorspronkelijke ontwerp van Global messen is van de hand van Japanse ontwerper Komin Yamada. De Yoshikin fabriek registreerde het ontwerp in 1985. Dit oorspronkelijke ontwerp is overigens te bezichtigen in het Museum of Modern Art. Wat het bewijs is, dat Yamada met zijn ontwerp zijn tijd ver vooruit was.

Global koksmes

De voordelen van Global messen

De Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Er is dus geen andere messenmaker in de wereld die dit staal mag gebruiken. De combinatie van het ontwerp en deze staalsoort, maakt een Global mes dus uniek. Wat het meest in het oog springt bij Global messen, zijn de kuiltjes in het handvat. Deze kuiltjes zorgen voor meer dan gemiddeld grip tijdens het snijden, ook als je natte handen hebt. Een ander voordeel is dat het handvat van Global messen gevuld is met zand. Het zand wordt zeer zorgvuldig afgemeten, wat ervoor zorgt dat een Global mes perfect gebalanceerd in je hand ligt.

Global mes en slijper

 

Meer over het Cromova 18-staal

Dit unieke staal heeft een fijne korrelstructuur, wat ervoor zorgt dat het mes zeer scherp te slijpen is. Cromova-18 staal heeft een hardheid van 58 Rockwell, wat als groot voordeel heeft dat het mes makkelijk bij te slijpen is. Goed om te weten is dat Global messen convex geslepen zijn. Dat wil zeggen dat de snede van het lemmet niet in een V-vorm is geslepen, maar in een rondere U-vorm. Een convex geslepen mes heeft een sterkere snede, en kan toch wat soepeler snijden. Het nadeel van een convex slijping, is dat het een uitermate precies werkje is. Je kan je mes dus zeker zelf bijsnijden, maar dan zul je wellicht meer een V-vorm erin slijpen.

Global series op een rij

De Global series bij braadbaas bestaan uit de G-serie, de GS-serie en de GSF-serie. Daarnaast bieden we ook accessoires aan, zoals messenblokken, mesbeschermers en een messenmagneet.

Global G-serie

Wie kent de G-serie van Global niet? Dit is de basisserie, waarin alle soorten Global messen beschikbaar zijn. Met de G-serie is het in 1985 allemaal begonnen voor Global. Deze ‘klassieke’ serie was zijn tijd ver vooruit en is nu nog steeds één van de populairste series als het op keukenmessen aankomt. Binnen de G-serie heb je de meeste keuze om uit te breiden. Het G2 Koksmes en het G9 broodmes zijn populaire messen uit de G-serie.

G9 broodmes van Global

Global GS-serie

De GS-serie bestaat uit veel messen die ook in de G-serie van Global zitten. Qua aanbod is het dus zeer vergelijkbaar. Het grote verschil tussen de G-serie en de GS-serie, is dat de GS-serie een wat meer ergonomisch handvat heeft. Het handvat loopt taps toe naar het uiteinde van het handvat. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de afstand tussen de snijplank en je hand wat groter is. Onze favoriet uit de GS-serie is het GS5 groentemes.

Global GSF-serie

Binnen de GSF-serie van Global vind je vooral de kleinere keukenmessen, zoals het GSF15 schilmes en het GSF22 officemes. Deze serie is perfect voor het kleinere snijwerk. Ook deze serie heeft kuiltjes in het handvat voor maximale grip.

Hoe onderhoud je jouw Global messen?

Global messen zijn makkelijk schoon te houden, omdat het hele mes van roestvrijstaal is gemaakt. De handgreep en het lemmet lopen naadloos in elkaar over, dus viezigheid kan nergens tussen komen te zitten. Let wel goed op dat je de kuiltjes van het handvat ook goed schoonmaakt. We raden je sowieso af om Global messen in de vaatwasser te doen (net als je andere keukenmessen). In de vaatwasser kan je mes namelijk in contact komen met rondvliegend keukengerei, en dit kan krassen of butsen geven. Je wilt natuurlijk ook de chemische middeltjes uit het schoonmaakmiddel vermijden. Handwas je Global messen daarom met lauwwarm water en een spons of zachte borstel.

We hopen dat we je met dit artikel weer een stapje verder hebben geholpen. Stuur ons gerust een berichtje als je meer wilt weten of opmerkingen hebt. Let's get cooking! 🤘🏽